(Persbericht) Nijmegen, 10 februari - De Planon Groep, wereldwijde softwareleverancier van Facility Management-, Corporate Real Estate- en Service Management-oplossingen, is ook in 2011 gepositioneerd in het Leaders-kwadrant van Gartner‘˜s Magic Quadrant voor Integrated Workplace Management Systems (IWMS). Planon is als enige organisatie uit de Benelux opgenomen in het IWMS Magic Quadrant. Gartner is het meest toonaangevende, onafhankelijke onderzoeksbureau van de Verenigde Staten. Als belangrijkste selectiecriteria voor plaatsing in haar IWMS Magic Quadrant hanteert het bureau het beschikken over een duidelijke visie en het in staat zijn deze uit te voeren.

Het bureau omschrijft ´Leaders‘˜ als: "Organisaties die krachtige, betrouwbare, op gedegen platforms gebaseerde applicaties en kwalitatief goede service leveren.à¢â‚¬ Leveranciers die in dit kwadrant worden opgenomen zijn financieel stabiel en hebben bovendien een heldere visie op de behoeften van de markt, die tot uiting komt in een robuuste product roadmap.

Gartner prijst Planon om de lage kosten voor implementatie, haar wereldwijde bereik en haar geïntegreerde, gebruiksvriendelijke oplossing. "Planon biedt een uniforme, afdelingsoverschrijdende oplossing die organisaties ondersteunt bij het besparen van kosten, het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en het verhogen van efficiëntie in processen rondom Facility Management, vastgoed en onderhoud.à¢â‚¬, aldus Gartner.

"We hebben onze software gebouwd vanuit een single-platformbenadering. Hiermee wordt de schaalbaarheid en integratie die onze klanten nodig hebben bij het beheer van hun facilities en vastgoed gewaarborgd", zegt Pierre Guelen, oprichter en algemeen directeur van de Planon Groep. "Wij geloven dat onze positie in Gartner's Magic Quadrant een bewijs is van onze toewijding aan het leveren van innovatieve, best-in-class oplossingen.à¢â‚¬

www.planon.nl
------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT--------------------------------------
Over Planon
Planon is de internationale softwareleverancier van Facility Management, Corporate Real Estate en Service Management oplossingen. Planon levert oplossingen die concreet bijdragen tot kostenreductie, klantgerichtheid, duurzaamheid en efficiency. Deze oplossingen zijn onder meer Facility en Space Management, Operations en Maintenance Management, Services Management en Real Estate Portfolio Management. Meer dan 1.300 organisaties over de hele wereld maken hier gebruik. Planon bestaat ruim 25 jaar en heeft momenteel eigen kantoren in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië, India en de Verenigde Staten.

Over het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt voor een specifieke periode. Het Magic Quadrant toont Gartner's analyse van hoe bepaalde leveranciers scoren ten opzichte van criteria voor die markt, zoals gedefinieerd door Gartner.