Nieuwegein, 18 augustus 2009- BootCreation heeft samen met studenten van de kunstacademie in Breda en Den Bosch een uniek, innovatief project opgezet. Charlotte Apers, Kelly Dortmans, Marit Maes, Tessa Reintjens, Kim Simons, Lianne Leeflang, Siri Hol en Margarita Sommerdijk schreven zich direct in voor deelname aan het project à¢â‚¬à…“BootCreation, your creation.

BootCreation heeft 7 studenten de kans gegeven om zich te ontplooien. De reden voor deze opdracht is om studenten te stimuleren aangezien zij vaak niet genoeg kansen krijgen en toch boordevol goede ideeën zitten. Zeker in deze tijden is het erg lastig om als jonge student, in een artistiek vak, het hoofd boven water te houden.

De studenten kregen een blanco regenlaars met de opdracht deze regenlaarzen te voorzien van een uniek handbeschilderd motief. Daarnaast moesten zij zelf de productbeschrijving aanleveren en een verkoopadviesprijs vaststellen.

De studenten hebben dit met een buitengewone inzet volbracht. De ondernemers van BootCreation hebben met spanning gewacht tot de regenlaarzen klaar waren. Inmiddels zijn de laarzen allemaal te bewonderen op de website van BootCreation onder de volgende link http://www.bootcreation.nl/project-kunstacademie-ontwerpen-c-91_94.html.

De thema´s, naam en gebruikte materialen zijn divers. De laars van Kelly Dormans genaamd à¢â‚¬à…“Happy end is tot op heden het meest populair. Voor de studenten is het belangrijk dat zij naast een goed gekozen thema, gebruikte materialen een de juiste verkoopprijs en veel publiciteit verwerven voor hen ontwerp. De student die aan alle criteria heeft voldaan, maakt namelijk kans op het ontwerpen van een eventuele nieuwe collectie.

BootCreation is ook erg betrokken bij maatschappelijk projecten. Om deze reden is de opzet van het project door studenten voor studenten! Een deel van de opbrengsten van dit project gaan naar stichting Miji. De studenten hebben zich op deze wijze ook ingezet voor kansarme kinderen in Indonesië. De opbrengsten zullen worden besteed aan een scholingsproject.

Het enige wat er nu nog hoeft te gebeuren is, het stemproces en de verkoop, waar iedereen aan mee mag doen. Op de website van BootCreation is het mogelijk om een stem uitbrengen door een review over de ontwerpen te schrijven. Het wijst zich allemaal van zelf.

Binnenkort zal duidelijk zijn van welke student we eventueel nog meer gaan zien.

Website: http://www.bootcreation.nl