Hilversum, maart 2009 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) maakt bekend dat ROC Friese Poort en ROC Leiden het WLAN-gebruik fors hebben uitgebreid. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het snelgroeiend gebruik van laptops en digitale leermiddelen op ROC´s en de mogelijkheid om flink te besparen op communicatie- en infrastructuurkosten. Andere toepassingen die op de planning staan, of al worden gebruikt, zijn camerabewaking en locatiebepaling via het WLAN. Beide ROC´s hebben voor Trapeze Networks gekozen vanwege de flexibele schaalbaarheid en het centrale management van de Smart Mobile architectuur.

ROC Friese Poort beschikt over een schoolbreed draadloos netwerk met circa 300 Mobility Points verdeeld over zeven gebouwen. à¢â‚¬à…“Bij de selectie en implementatie van dit soort infrastructurele voorzieningen zijn de gebruikersverwachtingen vaak groot, vertelt Gerrit Haakma, Hoofd ICT beleid ROC Friese Poort. à¢â‚¬à…“Bij ons is het resultaat beter dan verwacht omdat wij nu al meer met de WLAN´s doen dan gepland. ROC Leiden gebruikt momenteel zo´n 80 Mobility Points, maar gaat de Trapeze WLAN´s ook inzetten voor een grootschalige modernisering en centralisatie van 16 locaties in twee nieuwe campussen. Iris Kuiper, Coà¶rdinator backoffice zegt: à¢â‚¬à…“Een belangrijke reden voor onze leverancierskeuze is het feit dat Trapeze volledig in WLAN´s is gespecialiseerd en het er niet bijdoet zoals een aantal andere fabrikanten.

Arjan Veenboer, Regional Sales Manager Benelux, zegt: à¢â‚¬à…“De netwerkuitbreidingen van ROC Friese Poort en ROC Leiden bevestigen een trend in de onderwijswereld. Steeds meer onderwijsorganisaties gebruiken WLAN´s om heel eenvoudig overal te kunnen leren en werken en fors te besparen op communicatiekosten. Sinds Trapeze met de Smart Mobile architectuur draadloze netwerken net zo betrouwbaar heeft gemaakt als bekabeling, is het aantal klanten in de onderwijssector sterk gegroeid. Voor velen van hen zijn onze NonStop betrouwbaarheid, flexibele schaalbaarheid, centraal management en nieuwe ontwikkelingen zoals VoWLAN en locatie-gebaseerde services, doorslaggevend voor de leverancierskeuze.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.