Vanaf begin dit jaar wonen Politie Noordoostpolder/Urk en Slachtofferhulp samen in het politiebureau Emmeloord. Dit maakten zij donderdag 2 februari officieel door een samenwerkingscontract te tekenen. Politie en Slachtofferhulp werkten al nauw samen. Slachtoffers van misdrijven of verkeersongelukken worden bij hun aangifte namelijk al gevraagd of hun gegevens doorgegeven mogen worden aan bureau Slachtofferhulp.

Door nu in één gebouw te zitten, verwachten de politie en Slachtofferhulp dat slachtoffers nog beter én sneller geholpen worden. En, omdat de medewerkers van beide organisaties elkaar ook veel meer persoonlijk zullen tegenkomen, komt dit zeker ten goede van de inwoners Noordoostpolder en Urk.
Samenlevingscontract
Slachtofferhulp voor het gebied Noordoostpolder en Urk bestaat al twintig jaar. De organisatie was eerst gevestigd aan de Staalstraat, de afgelopen vijf jaar zaten de medewerkers in het gebouw naast het politiebureau. Eind 2005 verhuisde het team naar het politiebureau en de afgelopen weken hebben zij zich geïnstalleerd. Op 2 februari maakten zij deze nieuwe woonsituatie officieel. Teamleider Dineke Peterse van Slachtofferhulp en politiechef Egbert Rinsma ondertekenden een contract om hun wederzijdse verantwoordelijkheid te bekrachtigen.
Ondersteuning
Het team van Slachtofferhulp bestaat uit negen medewerkers die op vrijwillige basis gemiddeld tien uur per week hier werken. Deze medewerkers zijn opgeleid om op een deskundige manier de belangen van de doelgroep te behartigen. Zij hebben in 2005 in totaal 414 slachtoffers geholpen en zij hopen in het komende jaar nog meer mensen van dienst te zijn. Slachtoffers, nabestaande en getuigen van verkeersongelukken of misdrijven kunnen bij deze organisatie terecht voor juridische, praktische en emotionele ondersteuning en doorverwijzing naar andere organisaties.
bron:Politie Flevoland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular