(Persbericht) Haaglanden Dr. Robert Boonen, arts-fleboloog bij Polikliniek de Blaak in Leidschendam kijkt tevreden terug op de resultaten van laserbehandeling bij spataderen. à¢â‚¬Å“Toen we 6 jaar geleden begonnen met het behandelen van spataderen met laser konden we niet vermoeden dat deze methode zo succesvol zou zijn.à¢â‚¬ Aldus de ervaren arts.

De behandeling
Er zijn inmiddels heel wat verschillende manieren van behandeling voor spataderen. Bij de laserbehandeling wordt de spatader aangeprikt en een katheter ingebracht met een glasvezeldraad. Hierdoor schroeit de ader als het ware van binnenuit dicht. Het dode bloedvat wordt vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd.

Voordelen laserbehandeling
De methode van spataderbehandeling met laser heeft veel voordelen. De methode is veiliger, geeft geen storende littekens en kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden. Doordat de behandeling relatief eenvoudig is kan deze poliklinisch uitgevoerd worden, dat scheelt in de toch al schaarse operatiekamertijd.

Wat zijn spataderen?
Via de slagaderen stroomt het bloed van het hart naar de benen en wordt dan teruggevoerd via de aderen (Venen). Bij mensen met spataderen functioneren deze beenaderen onvoldoende en ten gevolge van deze verstoorde bloedafvoer ontstaat stuwing in deze aderen. Gevolg hiervan is verhoogde bloeddruk in het veneuze systeem, veneuze hypertensie genoemd. Het is de oorzaak van alle symptomen van chronische veneuze insufficiëntie.

Overdag geproduceerde afvalstoffen worden dus onvoldoende afgevoerd waardoor hinderlijke klachten met name krampen, jeuk en vermoeide of rusteloze benen worden veroorzaakt. Probleem is dat de klachten vaak worden onderschat daar er in de beginfase nog nauwelijks zichtbare afwijkingen aanwezig zijn. Op de duur echter is er niet meer alleen het cosmetisch aspect met zichtbare spataderen aan de orde maar treedt er door de veneuze hypertensie teveel vocht uit de vaten; er ontstaat dan vochtophoping rond de enkels, het veneuze oedeem.

Polikliniek de Blaak in Haaglanden
Naast de vestiging in Haaglanden heeft Polikliniek de Blaak ook vestigingen in Rotterdam, Almere en Tilburg en vanaf begin 2011 in Maastricht. Polikliniek de Blaak is ISO-gecertificeerd en heeft het ZKN keurmerk. Bel voor vragen of meer informatie 070 3202020 of kijk op http://www.polikliniekdeblaak.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular