Starterz in Valkenswaard helpt alle Nederlandse startende ondernemers bij de opstartfase van hun bedrijf. Vlak na inschrijving bij de Kamer van Koophandel belt Starterz om te bespreken waar ze de starter nog allemaal mee kunnen helpen als het gaat om de keuze van hun leveranciers en partners.

De marktonderzoekers van Starterz hebben ongeveer dagelijks voorbeelden van starters die geknuffeld kunnen worden door elke bank in Nederland. Totdat het woord krediet op tafel komt te liggen.

Als je de reclames en de advertenties mag geloven zijn er in Nederland een hele hand vol met banken die staan te springen om de startende ondernemer. Complete pakketten met rekeningen, verzekeringen en adviseurs zijn allemaal à¢â‚¬à…“op maat gemaakt voor je als kersverse ondernemer.

Verschillende banken hebben in 2009 eindelijk het licht gezien, niet alleen landverovertje spelen als het gaat om groot MKB en large accounts. Nee we begrijpen het eindelijk. De starter is de ondernemer van de toekomst en daar moeten we als bank tijdig op anticiperen. De kweekpoel voor over enkele jaren en daar mag nu in worden geïnvesteerd.

Totdat het woord krediet op tafel komt. Dan wordt het ineens wat stiller aan tafel. Starters klagen steen en been, dat zelfs kleine kredieten tot à¢à¢â‚¬Å¡¬5.000,- nagenoeg onmogelijke opgaven zijn ook al heb je een goed ondernemingsplan. Veel banken en zelfs creditcardmaatschappijen vertellen ineens dat je toch echt al een jaar of 2 moet ondernemen om voor een klein krediet in aanmerking te komen.

Is dit niet een dubbel signaal beste banken? We verkopen je alles maar lenen ho maar.
En kom nu niet aan met het à¢â‚¬à…“kredietcrisisverhaal, daar hoef je een starter niet voor te beboeten. Banken geven zelf aan dat circa 75% van de ondernemingsplannen zonder te lezen bij het oud papier verdwijnt. Dienen jullie als bank dan ook niet een klein beetje te investeren in je toekomstige doelgroep?

Echter, gelukkig is de wereld niet zwart-wit. Starterz prijst dan ook de deelnemers van Stichting Microkrediet Nederland. Deze stichting is een initiatief van diverse banken, in samenwerking met de Stichting Fonds Werken aan Wonen, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stichting Microkrediet Nederland werkt onder de handelsnaam Qredits. En daar is het druk op het moment.

Dus ben je starter, heb je het ei van Columbus gevonden en kom je bij je lokale bank niet verder dan een rekening courant en standaard AOV-verzekering? Ga dan naar Qredits, met een goed plan inclusief onderbouwing kun je in aanmerking komen voor een microkrediet tot à¢à¢â‚¬Å¡¬ 35.000,- oh ja à¢â‚¬¦. en denk rustig eens na over een andere bank.

Meer weten over starters en Starterz?

www.starterz.nl
040-2086240

Website: http://www.starterz.com