Per 1 november is het landelijke taxinummer 0900 ­ TAXITAXI, oftewel 0900 - 8294 8294, officieel in gebruik gesteld. De taxibranche geeft hiermee een positief signaal af, omdat voor het eerst de krachten op landelijk niveau worden gebundeld. Iedereen in Nederland kan nu 24 uur per dag en 7 dagen in de week dit centrale nummer bellen voor het bestellen van een lokale taxi. De beller wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar hij/zij een taxi zoekt en de computer verbindt automatisch door naar de dichtstbijzijnde taxi(centrale).

 

Voor consumenten betekent dit een makkelijke manier om altijd via à©à©n nummer een taxi te kunnen bestellen, waar men zich ook bevindt in Nederland. 0900 ­ TAXI TAXI kent landelijke dekking en verbindt dus altijd door naar een lokale taxi. Ook taxi ondernemers zijn enthousiast over het nieuwe initiatief omdat hiermee een kans wordt geboden op extra omzet. Naast de vaste klanten die via de eigen centrales blijven bellen, worden nu ook potentiële extra klanten, die het lokale nummer niet kennen, gemakkelijk doorverbonden naar hun lokale taxi onderneming.

0900 ­ TAXI TAXI is een initiatief van 2 jonge ondernemers die hiermee alle belanghebbende partijen voordeel willen bieden. In samenwerking met Dutchear, een spin-off van TNO in Delft, zal geavanceerde spraakherkenningsoftware ervoor zorgen dat de beller wordt doorverbonden met de juiste taxi(centrale). De landelijke taxilijn wordt ondersteund door grote partijen, waaronder 3VO en De Nederlandse bierbrouwerijen. In de komende periode zal het nummer in Nederland op de kaart gezet gaan worden middels diverse promotionele activiteiten.
Daarnaast doet 0900 - TAXI TAXI mee aan de Taxi Innovatieprijs 2005 op de Taxi Management Expo. Deze vindt plaats op 7 en 8 december in Houten en wordt uitgegeven door de Telegraaf Expomedia Events.

bron:0900TaxiTaxi