Gratis iTMC-app streamt muziek, video en foto‘˜s naar apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk

Breda, 21 juli 2010 Toshiba Information Systems Benelux introduceert een versie van haar Toshiba Media Controller (TMC) voor de Apple® iPhone® en de Apple® iPod Touch®. Met de iTMC-app kunnen gebruikers van deze Apple-apparaten hun multimedia content - video, foto‘˜s en muziek - afspelen via media-apparatuur die is aangesloten op het thuisnetwerk. Het gaat daarbij om DLNA® (Digital Living Network Alliance) -compatibele media-apparaten.

Op afstand mediabibliotheken bekijken met iTMC
De iTMC-app toont automatisch alle DLNA®-apparaten die het vindt in het thuisnetwerk. De app sorteert deze apparaten op basis van hun functie: mediaserver of mediaspeler. Met behulp van iTMC kunnen gebruikers hun mediaverzamelingen op de mediaservers in het netwerk bekijken, bestanden kiezen en deze vervolgens afspelen op een mediaspeler in het netwerk.

Media bedienen via iTMC
iTMC biedt standaard bedieningsknoppen voor het afspelen van media, zoals play, stop, pauze, fast forward, rewind, etc. Ook het volume kan op afstand worden ingesteld. iTMC laat daarbij alleen die bedieningsknoppen zien die van toepassing zijn voor het betreffende afspeelapparaat.

Met behulp van iTMC kunnen gebruikers ook afspeellijsten (playlists) samenstellen, bewaren en overzetten op andere apparaten. Ook toont de app de status van alle op het netwerk aangesloten DLNA®-apparaten. Een preview-venster laat zien wat er op dat moment door het geselecteerde apparaat wordt afgespeeld.

TMC wordt al standaard meegeleverd met de Toshiba Satellite 600-serie. De Engelse versie van iTMC is gratis te downloaden via de Apple® AppStoreSM. Andere taalversies volgen later.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 740 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 68 miljard US$ (2009). Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE: Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]