Persbericht
Almere 22 maart 2010

Upcoming hiphop artist Ricksen blijft ´moven‘˜

Upcoming hiphop artist Ricksen geeft op vrijdag 28 mei een unieke verfrissende showcase in de Panama, Amsterdam. Het is de 2e showcase van Ricksen waarin hij zijn straattape ´Keep it Movin‘˜ zal presenteren.
Hij zal worden ondersteund door de energieke soulfull liveband 'The Experience'. Ook zal er een voorprogramma act plaatsvinden dat voor nu nog even een verrassing moet blijven.
Deze showcase wordt gehost door Jay Colin ook wel bekend van de tracks ´Mighty Fine‘˜ en ´Like That‘˜ van zijn debuutalbum ´Truth & Soul‘˜.

De van Molukse afkomst hiphop artiest Ricksen heeft al wat interessante samenwerkingen op zijn naam staan. Zo heeft hij al samengewerkt met zanger Gio, rapper Jay Colin en zanger Dtune.
Ricksen is een artiest dat muziek brengt van positieve aard. Met zijn stijl en gevoel voor ritme weet hij op unieke wijze de essentie van zijn liedjes over te brengen. Op het podium staan is volgens Ricksen elke keer alsof hij voor het eerst weer het podium betreed.
Het is niet de eerste showcase van Ricksen. Hij heeft op 23 mei 2009 zijn eerste EP tape Ya Ricks Me uitgebracht. De gelijknamige leadtrack Ya Ricks Me heeft hij 4 weken geleden als zijn officiële debuutsingle uitgebracht met een bijbehorende videoclip die nu op TMF.nl staat.
´Deze videoclip is eigenlijk de 2e clip van ´Ya Ricks Me‘˜. De eerste versie was helaas verstoord doordat het opeens keihard begon te gieten. Het duurde weer even voor we financieel weer in staat waren om een nieuwe clip te produceren‘˜, aldus Ricksen.
Ondanks de tegenslagen stond Ricksen echter niet stil. Hij is blijven schrijven en opnemen. Eind maart lanceert in samenwerking met zijn back up KC de mixtape ´All 2 da goodies‘˜. Met deze tape laat Ricksen zien met welk talent hij samenwerkt
Vrijdag 28 mei houdt hij in het kader van de lancering van zijn nieuwe straattape ´Keep it Movin‘˜ een showcase. Deze showcase wordt gehouden in de Panama, Amsterdam en beloofd een uiterst explosieve en entertainende avond te worden. Ricksen leeft zijn lyrics. Hij zegt dat hij staat waar hij voor staat en zijn woorden in daden omzet. ´Gewoon doen‘˜.
In het kader daarvan heeft Ricksen doorgezet met zijn debuutsingle ´Ya Ricks Me‘˜. Nu is de clip toch geproduceerd en uitgebracht met als gevolg vele lovende reacties.
De videoclip maakt volgens de muziekredactie van TMF kans om op de reguliere TMF-playlist komen te staan. De clip staat sinds maandag 8 maart online en heeft binnen 2 weken 608 unieke hits en 294 unieke stemmen voor een duimpje omhoog.
Ook was de debuutsingle Ya Ricks Me de nummer 1 demo v/d week geworden op Juize.fm en was een week lang te beluisteren op de internetzender. Ricksen werd als gevolg van deze ontwikkeling uitgenodigd om tijdens het programma 538Juize live in de studio 2 liedjes te performen.

´Ik blijf ´moven‘˜, zo luidt Ricksen‘˜s motto. Hij blijft muziek maken en zich bezighouden met muziek gerelateerde projecten. Rond de tijd dat Ricksen zijn showcase op 28 mei in de Panama heeft gehouden, moet de veelbesproken introductiefilm genaamd Ya Ricks Me in documentaire stijl worden gepubliceerd op tv en internet. Er staat ook een heus album op de planning die geproduceerd word door rapper Jay Colin. Dit album moet eind 2010 uitkomen. De publicatie hiervan zal gepaard gaan met een nog nooit in Nederland uitgevoerde promotiecampagne.

Noot voor redactie (niet voor publicatie)

Indien extra informatie nodig is, verwijs ik u graag naar de bijlage waarin 2 documenten zijn gevoegd: een verkorte biografie en kort wat achtergrond informatie. Anders, kunt u voor meer informatie contact opnemen met:
Tristan G. Wirabangsa
Telefoonnummer: 0626942993
Email: [email protected] Website Ricksen: www.ricksenmusic.hyves.nl.