(Persbericht) Eindhoven/Brussel, 14 september 2011 - Zetes (Euronext Brussels: ZTS), de pan-Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, introduceert Secur-eVote, een elektronische stemoplossing waarmee overheden sneller, efficiënter en met minder kosten verkiezingen kunnen organiseren. Deze oplossing is gebaseerd op stemterminals en volledig door Zetes ontworpen en ontwikkeld. Het combineert de competenties van Zetes inzake het ontwikkelen van sterk beveiligde oplossingen voor overheden, met jarenlange ervaring in het implementeren van auto-ID-technologieën.

Veilig & flexibel
Secur-eVote is ontworpen om aan de hoogste beveiligingsnormen te voldoen. Daarom ondersteunt het specifieke verkiezingseisen zoals ´geheim stemmen‘˜ en ´à©à©n stem per persoon‘˜. De kiezers ontvangen een stemfiche (smartcard) waarmee ze uiteraard slechts eenmaal kunnen stemmen.

De uitgebrachte stem zelf kan op de smartcard worden opgeslagen en worden vastgelegd in een intelligente stembus (Secur-eVote met chipkaart). Ook kan de stem worden afgedrukt op een papieren briefje dat in een traditionele houten of plexiglazen stembus wordt gedeponeerd (Secur-eVote met gedrukte stembriefjes), of de stem is via een geautomatiseerde stembus te registreren (Secur-eVote met slimme stembus). Bij Internet gebaseerde stemsystemen worden de stemmen naar een centraal systeem overgebracht (Internet Secur-eVote).

Het systeem is zodanig beveiligd dat alleen de fiches en stembriefjes voor een specifieke stemterminal worden aanvaard. Het gebruik van valse fiches en stembriefjes heeft geen gevolg voor het juiste verloop van de verkiezingen. Verder wordt elke stem versleuteld om de anonimiteit van iedere kiezer te garanderen.

Belangrijkste kenmerken
à¢â‚¬¢ eenvoudig ontworpen, gebruiksvriendelijke interface
à¢â‚¬¢ invoer van de stem via 17à¢â‚¬ aanraakscherm, stylus of knoppen
à¢â‚¬¢ via een handig dockingstation zijn stembureaus te converteren tot intelligente stembussen
à¢â‚¬¢ eenvoudige aansluiting, weinig bekabeling
à¢â‚¬¢ geschikt voor alle stemscenario's, van landelijke verkiezingen tot stemsessies in de privà©sector

Alain Wirtz, CEO van Zetes: à¢â‚¬Å“Secur-eVote is een uitstekend voorbeeld van hoe de activiteiten van Zetes in People ID en Goods ID elkaar aanvullen. Door onze ervaring met gevoelige e-governmentprojecten zoals de productie van eID-kaarten in België, Portugal en Israël, de registratie van kiezers in de Democratische Republiek Congo en zelfs de productie van biometrische paspoorten in Ivoorkust is de ontwikkeling van oplossingen die aan de strengste veiligheidsnormen voldoen standaard voor ons. Secur-eVote integreert onze vaardigheden op smartcard-, barcode- en printingvlak nog verder. Alle hardware en software is intern ontworpen en geproduceerd, waarbij gebruik is gemaakt van Zetes‘˜ bewezen vaardigheden in deze domeinen (bijv. Print&Apply, truckterminals, softwareontwerp voor tal van verschillende toepassingen enz.).

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 1000 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 216,7 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op: www.zetes.com