Politie Hollands Midden heeft in de periode van 14 tot 27 september vijf personen aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval in een woning in Reeuwijk op 30 maart jl.

Het gaat om een 20-jarige man, een 26-jarige man, een 19-jarige man en een 24-jarige man uit Eindhoven en een 19-jarige vrouw uit Gouda.Tijdens de overval drongen de verdachten een woning aan de 's-Gravenbroekseweg in Reeuwijk binnen en bedreigden de 65-jarige bewoonster met een vuurwapen. De zoon van de bewoonster was getuige van de overval en kwam zijn moeder te hulp. Vervolgens ontstond een worsteling waarbij de zoon in zijn liesstreek werd geschoten. De overvallers zijn daarna weggereden met een auto die, naar later bleek, gestolen was in Eindhoven.

Vier van de vijf verdachten hebben hun betrokkenheid bij de overval inmiddels bekend. Bij de overval is getracht een plasma tv te ontvreemden en zijn autosleutels meegenomen. Uit onderzoek bleek dat de overvallers het hadden gemunt op een bij de woning geparkeerde Mercedes. De verdachten zijn op 16, 22 en 29 september voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten allen in voorlopige hechtenis.

bron:OM