Wanneer scà¨nes vanaf meerdere cameraperspectieven worden getoond, is de videobewerking veelal gecompliceerd en eindeloos. MAGIX Video deluxe biedt hier hulp met de functie MultiCam-Editing. Bij grote familiefeesten of andere gebeurtenissen zijn vaak meerdere hobbyfilmers aanwezig. Wanneer na het evenement het materiaal wordt verzameld om hier een film van te maken, duiken bij conventionele programma's voor videobewerking grotere problemen op. Het lastige is om de opnamen van verschillende bronnen naderhand op een punt nauwkeurig te synchroniseren. Zonder dit synchronisatiepunt lijdt bij het heen-en-weerspringen tussen de verschillende perspectieven gedurende het afspelen van de film de continuïteit hieronder, veel toeschouwers vinden kleine afwijkingen al storend. Er zijn twee mogelijkheden om opnamen van verschillende camera's te synchroniseren:

 • De visuele synchronisatie waarbij in verschillende opnamen een karakteristiek punt zoals een fotocameraflits wordt geïdentificeerd.
 • De audiosynchronisatie waarbij eveneens een karakteristiek punt in verschillende opnamen wordt geïdentificeerd, alleen draait het nu om een geluid zoals klappen of een knal etc.
 • Videobewerking synchroon: MAGIX MultiCam-editing

  Deze synchronisatiepunten kunt u in de software voor videobewerking van MAGIX eenvoudig identificeren. In tegenstelling tot de concurrentieproducten kunt u met de software voor videobewerking van MAGIX snel met het bewerken van meerdere cameraperspectieven beginnen en eenvoudig tussen de afzonderlijke scà¨nes heen en weer klikken. Wanneer nog niet iedere montage in het eindresultaat zo wordt weergegeven als gewenst, biedt MAGIX Video deluxe de mogelijkheid voor eenvoudig precisiewerk. à¢â‚¬à…¾Bij MultiCam-editing wordt het videobestand alleen schijnbaar gemonteerd. In werkelijkheid blijven alle originele bestanden behouden en kunnen weer worden hersteld. Elke scà¨ne kan handmatig naar voren of naar achteren worden verschoven. Zo kunnen de scà¨nes ook nog na de eerste multicambewerking eenvoudig ingekort of verlengd worden" aldus productmanager Sven Kardelke. Daarbij is er de mogelijkheid meerdere perspectieven van een scà¨ne te tonen, dit is niet alleen voor opnamen van familiefeesten interessant. Ook bij de productie van muziekvideo's is dit handig: deze video's moeten het hebben van snel op elkaar volgende montages. Ook hier kan de mogelijkheid in de videobewerking eenvoudig de scà¨nes te wisselen en deze naderhand nog te verfijnen zeer handig zijn.

  Contact:
  Pieter Prins MAGIX AG
  [email protected]

  Bekijk ook deze populaire persberichten

  Trending

  Popular