(Persbericht) EUREGIO, november 2010. Kerstmarkten en sinterklaasevenementen, koekjes bakken en cadeautjes in elkaar knutselen: wie nog op zoek is naar tips voor de kersttijd, is op www.kinder-vakanties.nl helemaal aan het juiste adres.

Onder de button à¢â‚¬Å“Kerst voor kidsà¢â‚¬ wordt het permanente aanbod van de website van musical- en theatervoorstellingen tot knutselmiddagen en Sinterklaasbezoekjes in het speelparadijs aangevuld met actuele kindgerichte tips voor evenementen. Zo vliegt de tijd tot kerst voorbij. Actuele tip: tijdens het Dickens Festijn in Deventer op 18 en 19 december komen de figuren uit de verhalen van Charles Dickens weer tot leven en vanaf 15 december is in de Deventer Schouwburg al de bijpassende musical te zien. Ook de middeleeuwse kerstmarkt in Telgte neemt bezoekers in alle vier weekenden voor kerst mee naar het verleden. Met fakkels, kaarsen en vuurschalen verlichte kraampjes met historisch kunstambacht en stevige gerechten staan garant voor een sprookjesachtige belevenis.

Om te zorgen dat er ook thuis geen plaats is voor verveling, zijn er in de kerstspecial afwisselende bak-, speel- en knutseltips te vinden: een zelfgemaakte adventskalender, versierde kaarsen, à¢â‚¬Å“rendiervangenà¢â‚¬ en heksenhuisjes zijn slechts een kleine greep. Alle actuele evenementen buiten de kersttijd om zijn te vinden onder de button à¢â‚¬Å“Evenementenà¢â‚¬.

Grensoverschrijdende vrijetijdsbesteding
Ook na de kerst is de website www.kinder-vakanties.nl een bezoekje waard: de mascottes Lilli, een Duits meisje, en Luuk, haar Nederlandse vriendje, laten kinderen in de Duitse regio‘˜s Osnabrà¼cker Land, Mà¼nsterland, Grafschaft Bentheim en de provincies Gelderland en Overijssel de mooiste bestemmingen voor uitjes zien: Het aanbod loopt uiteen van de A van Avonturenpark tot de Z van Zoo, kind- en gezinsvriendelijke accommodaties inclusief. En onder de button à¢â‚¬Å“Evenementenà¢â‚¬ zijn het hele jaar door talloze evenemententips te vinden. Op de website is dus alle informatie te vinden over het gezinsvriendelijke aanbod in de regio.

Nieuwe website
Onlangs werd de website met nieuwe features en functies flink gemoderniseerd. Zo verandert de cursor passend bij het menuonderdeel. Zo kunnen paarden met een wortel worden gevoerd, met de zaklamp spoken worden verjaagd of, passend bij de kerst, leuke cadeautjes worden uitgepakt. Dankzij een verbeterde menustructuur zijn alle tips nu sneller te vinden dan voorheen en dat ook in de realiteit, want de geografische kaarten onder iedere bestemming laten precies zien, wat waar te vinden is.

Achtergrond
Het project www.kinder-vakanties.nl/www.urlaubfuerkinder.de wordt medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland en met middelen uit het Europese fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE), door de ministeries van Economische zaken uit Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.
Programma-informatie
www.deutschland-nederland.eu.

Aanwijzing voor de pers, niet voor publicatie:
Meer informatie over de website www.kinder-vakanties.nl is verkrijgbaar bij het Grensoverschrijdende Bureau voor Toerisme, Stichting ECC/EUREGIO, mevr. Heike Rieger, tel.: 053/46051-53, e-mail: [email protected]

Dit persbericht is in opdracht van het Grensoverschrijdend Bureau voor Toerisme verstuurd door: Mediamixx GmbH, Verena Melchert, TiergartenstraàƒÅ¸e 64, 47533 Kleve, Tel.: 0049(0)2821-7115620, [email protected]