(Persbericht) Grootste wijnen van kleine importeurs, 17 en 18 april Aalsmeerderbrug

Weg van Wijn officiële importeur Cep d‘˜Or uit Luxemburg

Vaassen, 14 april 2011 - Weg van Wijn presenteert op het evenement ´Grootse wijnen van kleine importeurs‘˜ op 17 en 18 april aanstaande onder meer de wijnen van Domaine Viticole Cep d‘˜Or uit Hëttermillen aan de Luxemburgse Moezel. Weg van Wijn is in Nederland de officiële importeur van het wijnhuis. Tijdens ´Grootse wijnen van kleine importeurs‘˜ in Aalsmeerderbrug, zijn de wijnmakers van Cep d‘˜Or ook op de stand van Weg van Wijn aanwezig.

Witte wijnen en Crà©mants
Het wijnhuis Cep d‘˜Or kent een lange geschiedenis, die al in 1762 begon. De huidige wijnmakers, de familie Vesque, hebben de verbinding weten te leggen tussen eeuwenoude traditie en het moderne wijnmaken. Cep d‘˜Or is een voorbeeld van een wijnhuis dat duidelijk kwaliteit verkiest boven kwantiteit. De bekendste wijngaarden strekken zich uit boven het dorp Stadtbredimus. Verbouwd worden onder meer de druivenrassen Elbling, Rivaner, Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling, Gewà¼rztraminer en Chardonnay, voor voornamelijk droge witte wijnen. Cep d‘˜Or staat verder bekend om zijn Crà©mants, die niet onderdoen voor champagnes en veelvuldig zijn bekroond.

Kwaliteit van wijn en wijnmaken
Weg van Wijn importeert wijn van Europese wijnhuizen voor wie de kwaliteit van de wijn en het wijnmaken centraal staat. Eigenaar Rob van der Waals: à¢â‚¬Å“We werken alleen samen met wijnmakers die de opbrengst per hectare laag houden, de grond niet uitputten en die de juiste druivenrassen voor de bodem selecteren.à¢â‚¬ Behalve Cep d‘˜Or presenteert Weg van Wijn op het wijnevenement nieuwe aanwinst Dà¶rflinger uit Baden. Ook van dit Duitse wijnhuis is de wijnmaker aanwezig.

Online bestellen
Weg van Wijn importeert wijnen uit zorgvuldig geselecteerde en niet voor de hand liggende streken in Europa. Op wegvanwijn.nl vinden wijnliefhebbers een assortiment kwaliteitswijnen die eenvoudig online te bestellen zijn in een prijscategorie van 5 tot 25 euro per fles.

= = =

Meer informatie voor de pers:
Weg van Wijn
Rob van der Waals - [email protected]
Henk Put - [email protected]
http://www.wegvanwijn.nl