FairFood biedt werknemers een kans om de wereld te verbeteren in de baas zijn tijd. Vanaf dinsdag 21 juni 2005 kunnen alle werknemers in Nederland een halve dag werken tegen de honger. Iedereen bepaalt zelf voor welk voedselproject hij of zij werkt en waar het geld naar toe gaat. Ook wordt hij of zij op de hoogte gehouden hoe het voedselproject reilt en zeilt. Iedereen kan meedoen!

Wereldwijd lijden meer dan 800 miljoen mensen honger en iedere dag sterven 25.000 mensen aan ondervoeding. Een belangrijke oorzaak? Oneerlijke handel. Met het project FairFood DagDelen betrekt FairFood werkend Nederland actief bij de strijd tegen honger. De deelnemer werkt een normale dag op kantoor, kiest zijn eigen voedselproject en staat het loon van een halve dag af aan FairFood.

De helft van de opbrengst komt direct terecht bij een voedselproject in een ontwikkelingsland. FairFood maakte een voorselectie van drie voedselprojecten van ICCO, een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Deelnemers kiezen zelf welke van deze drie projecten ze willen steunen. Met de andere helft van de opbrengst zet FairFood zich in voor eerlijke producten in de supermarkten.

Vanaf 21 juni 2005 kan DagDelen via de directie of personeelsafdeling van een bedrijf of organisatie worden aangeboden aan werknemers, maar werknemers kunnen ook individueel hun dag met FairFood delen. Elke dag kan een DagDelen dag zijn. Zo is DagDelen bijvoorbeeld zeer geschikt om te verbinden aan een bedrijfsevenement. Of om een personeelsdag mee in te vullen.

Werknemers kunnen zich eenvoudig inschrijven via de site www.dagdelen.nl waar ook meer uitgebreide informatie te vinden is over het project. Bedrijven kunnen informatie opvragen bij Jiska Stroes door te bellen naar 020-6188062 of te mailen naar [email protected]

Stichting FairFood streeft naar een structurele aanpak van honger door middel van onderzoek, lobby en campagnes. Een belangrijke oorzaak van ondervoeding in de wereld is oneerlijke handel. Hierdoor levert de export vanuit ontwikkelingslanden weinig tot niets op. En is het voor ontwikkelingslanden heel moeilijk om bewerkte producten op westerse markten af te zetten. Ook zorgen scheve machtsverhoudingen voor een slechte onderhandelingspositie van ontwikkelingslanden. FairFood gelooft in oplossingen voor deze problemen en wil zich daar samen met overheid,  bedrijfsleven en een breed publiek constructief voor inzetten. Meer informatie over FairFood is te vinden op www.fairfood.org.

bron:Fairfood

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular