Alblasserdam, 28 juni 2012 Een ongezonde werkplek is een veelvoorkomend probleem bij bedrijven. Zo blijkt uit onderzoek dat bij maar liefst 40 procent van de gevallen teveel schadelijke schimmels en bacteriën op de werkplek worden gemeten. Daarnaast is de fijnstofconcentratie veelal te hoog en de luchtvochtigheid veel te laag.* Dit kan leiden tot gebrek aan concentratie, vermoeidheid, hoofdpijn en ziekteverzuim bij medewerkers.

Door slechte ventilatie kan een te hoog CO2-gehalte ontstaan, ideale omstandigheden voor schadelijke schimmels en bacteriën, en kan er teveel fijnstof in het kantoor blijfven hangen. Werknemers vinden frisse lucht juist erg belangrijk, blijkt uit het nationale werkplekonderzoek van 2011. Ze verkozen ´frisse lucht‘˜ (47 procent) op de tweede plaats na ´contact met collega's‘˜ (59 procent) op de wensenlijst.

Goede werkgever
´Ondanks het economische klimaat is het voor werkgevers vaak lastig goed gekwalificeerd personeel te vinden. Werkgevers die personeel willen vinden en houden, zullen ervoor moeten zorgen dat er een comfortabel binnenklimaat heerst‘˜, zegt Arjen de Jong, directeur van Alklima, importeur van de Mitsubishi Electric klimaatsystemen. Alklima behoorde zelf volgens het Great Place to Work Institute (2011) tot à©à©n van de honderd beste werkgevers van Nederland. ´Geen werkgever wil toch dat het personeel niet geconcentreerd kan werken en ziek wordt van het klimaat?‘˜

ClimateCare
De ClimateCare klimaatsystemen van Mitsubishi Electric filteren en ontvochtigen de ruimte en zorgen voor koeling en verwarming. Daarbij kunnen verschillende ruimtes naar wens worden afgestemd, zodat het klimaat in alle werkruimtes prettig aanvoelt. Doordat de klimaatsystemen fluisterstil zijn, kunnen ze ook worden toegepast in ruimtes waar geconcentreerd gewerkt moet worden.

Energiezuinig
Dankzij de inverter-warmtepomptechnologie behoren de ClimateCare-systemen tot de meest efficiënte klimaatoplossingen.De CO2-uitstoot van de installatie wordt met 50 tot wel 100 procent verlaagd, in vergelijking met conventionele klimaatsystemen. In het Nederlandse klimaat is een besparing mogelijk tot wel 60 procent op de energierekening.

* Onderzoek van ingenieursbureau Search in opdracht van de Vereniging Schoonmaak Research.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular