Op 15 mei aanstaande krijgt woonzorg-voorziening Zonneburg / Stichting Zorg Thuis officieel het Bronzen keurmerk uitgereikt. Dit keurmerk is het keurmerk als het gaat om toetsing van thema's als zorg, welzijn en veiligheid.
Om het keurmerk te verkrijgen wordt een organisatie op kwaliteitseisen getoetst, waarbij de beleving van wonen en zorg en de tevredenheid van de cliënt centraal staat.

Zonneburg biedt sinds 1994 semi - particuliere zorg aan ouderen. Het aanbieden van deze zorg wordt gecombineerd met comfortabel wonen in à©à©n van onze vier kleinschalige woonvoorzieningen.

Voor het behalen van het bronzen keurmerk doorloopt een instelling twee toetsen: de toets van Perspekt à©n de toets van Cliënt & Kwaliteit. Hierdoor wordt het ook mogelijk om relaties te leggen tussen zorgprocessen en waardering van cliënten.

Als kleinschalige zorginstelling is het uniek dit keurmerk te behalen. Zonneburg / Stichting Zorg Thuis laat hiermee zien dat kleinschalige voorzieningen beslist niet onder doen voor reguliere instellingen op het gebied van organisatie en kwaliteit.

Voor de buitenwacht wordt op deze wijze duidelijk dat de gecertificeerde instelling zijn zaken voor cliënt en medewerker goed geregeld heeft, waardoor er onderscheid gemaakt kan worden tussen gecertificeerde en niet gecertificeerde instellingen.

Op 15 mei a.s. wordt het keurmerk officieel en feestelijk uitgereikt door wethouder Mw. van Oosterum van gemeente Utrechtse Heuvelrug. De festiviteiten vangen om 16.00 uur aan op onze locatie in Driebergen, Emmalaan 2.