(Persbericht) TOP CHEF ROGà‰R RASSIN EN HET AMSTEL HOTEL, EEN EXCLUSIEF `PAAR APART`

RESTAURANT LA RIVE*

Restaurant La Rive, à©à©n van de vijf Michelin restaurants in Amsterdam, is gesitueerd in het prachtige en fameuze Intercontinental Amstel Hotel, beter bekend als het Amstel Hotel. Al bij het zien van het pand en het betreden van de rode loper voelt u zich net zo exclusief als de groten der aarde, die in de afgelopen jaren in dit hotel hebben gelogeerd. De ´doorman‘˜ in smoking heet u welkom, uw jas wordt aangenomen en de receptionist leidt u naar het restaurant. La Rive is een van de meest toonaangevende restaurants van Nederland met een jarenlange traditie van culinaire hoogtepunten en een ongekende gastvrijheid. Top Chef Rogà©r Rassin bereidt in de keuken van dit majestueuze hotel zijn fantastische delicatessen uit de Frans-Mediterrane keuken, waarbij groenten en seizoensproducten een moderne toevoeging vormen.

Maà®tre Ronald Opten en sommelier Ted Bunnik zorgen ervoor, dat het u aan niets ontbreekt. Dat wil zeggen dat terwijl u geniet van gastronomische verrassingen van Michelin Chef Rogà©r, er constant op wordt toegezien of alles nog wel in orde is, of uw glas nog kan worden bijgevuld, of uw servet niet vervangen behoeft te worden en of men iets kan uithalen om plaats te maken voor de volgende gang. Kortweg gezegd, de zwarte brigade verleent in het verlengde van de opprestaties van Rogà©r Rassin haar service op een ongedwongen doch gepaste wijze, vaak zelfs met een ontwapend gevoel voor humor. De gasten mogen zich in deze sfeer van weldadige luxe geen moment ongemakkelijk voelen.

In bijgaand menu toont Rogà©r Rassin hoe hij de diverse olijfolie variëteiten van Valderrama en de cressen van Koppert Cress op een eigenzinnige wijze in zijn ´dishes‘˜ tot zijn recht laat komen.

LUCAS RIVE, BIJNA 20 JAAR ONAFGEBROKEN AAN DE TOP MET TWEE MICHELIN STERREN!

RESTAURANT DE BOKKEDOORNS**

´Chef-Kok‘˜, antwoordde Lucas Rive tijdens zijn lagere school periode, op de vraag wat hij later wilde worden. Zijn passie voor het vak, zijn vakmanschap en zijn gedrevenheid deden hem slagen. Lucas Rive, de altijd bescheiden Michelin Chef van restaurant De Bokkedoorns** in Overveen ontwikkelde gedurende de laatste decennia een geheel eigen persoonlijke stijl van koken. Zijn credo: à¢â‚¬Å“Het is de kunst om producten boven hun eigen niveau uit te tillen.à¢â‚¬

Lucas voelt zich achter zijn fornuis beter op zijn plaats dan in het volle licht van de spotlights. Hij laat op dà­e plek dan ook liever zijn kookkunst ´spreken‘˜, iets wat de culinaire liefhebber op de juiste waarde weet in te schatten. Zoals uit het bovenstaande blijkt is Lucas geen man van tierelantijnen. Eenvoud is zijn basiskracht. à¢â‚¬Å“Het gaat om de kwaliteit van de producten en niet om de exclusiviteità¢â‚¬ meent deze Top-Chef. Creativiteit en raffinement staan hoog in zijn vaandel. Proeven, voelen en ruiken bepalen, samen met zijn aangeboren talent voor koken, het vaak magische eindresultaat. Reeds verschillende malen door zijn vakbroeders uitverkoren tot beste Chef-Kok van Nederland, is hij dagelijks bezig zijn bestaande gerechten te perfectioneren en zijn creativiteit bot te vieren op nieuwe recepturen. Recepten op papier zal je bij Rive tevergeefs zoeken. In dit kader is het uniek te noemen, dat hij voor ´Recepten van Top Chefs‘˜ een fantastisch menu op papier heeft gezet, waarin hij de producten van Koppert Cress en de olijfolie variëteiten van Valderrama ten volle tot hun recht laat komen.

RESTAURANT AUBERGINE* IN STEYL: ´CULINAIRE BROEDPLAATS VAN NEDERLAND‘˜

RESTAURANT AUBERGINE*

Aan de rand van het fraaie kloosterdorpje Steyl, even ten zuiden van Venlo, ligt aan de oever van de Maas, Restaurant Aubergine*. Steyl ademt nog de rust uit die het plaatsje al zo lang kenmerkt. Wie op een mooie zomerse dag op het prachtige terras van Aubergine neerstrijkt, zal zich koesteren in die zalige rust. Geen geraas van auto`s, geen druk geloop langs het terras, maar ´gewoon stilte‘˜. Waar vind je dat nog in onze jachtige maatschappij...

Patron-Cuisinier Paul Pollux en echtgenote May staan reeds lange tijd garant voor bijzondere maaltijden, begeleid met mooie wijnen, in een aangename ambiance.

Maar restaurant Aubergine* is meer...
Hier stonden in het verleden Chef-Koks achter de kachel, die vervolgens een hoofdrol zijn gaan vervullen in de keukens van De Liberije in Zwolle, La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam en Beluga in Maastricht. En nog steeds is de keuken van restaurant Aubergine, in deze geest, toonaangevend. Onlangs werd namelijk hun leerling, Gijs Wiggers, nationaal kampioen ´leerling-kok 2010‘˜. De finale van deze kookwedstrijd vond plaats in Ahoy te Rotterdam. De geschiedenis blijkt zich bij restaurant Aubergine te herhalen. Vanuit deze gedachte heeft Patron-Cuisinier Paul Pollux zijn chef Ruud Ververgaard gevraagd om namens hem de vlag van restaurant Aubergine hoog te houden tijdens de filmopnamen van een aantal mooie gerechten die bij restaurant Aubergine op de kaart staan.

Ruud Ververgaard kookt met de diverse variëteiten van Valderrama en de aromarijke cressen van Koppert Cress een menu bestaande uit drie zà©à©r originele gerechten. Geniet ervan!

AUTHENTIEKE MICHELIN CHEF, JEAN-MICHEL HENGGE VAN RESTAURANT MULLER* IN GRONINGEN, VAART ZIJN ´EIGEN‘˜ KOERS

RESTAURANT MULLER*

Integriteit is het kernwoord in de karakteromschrijving van Patron-Cuisinier Jean-Michel Hengge van Restaurant Muller* in Groningen. Jean-Michel presenteert zich als een klassiek Franse chef, die iets van zijn ´savoir vivre‘˜ naar Groningen heeft weten mee te nemen. Hengge weet zijn gasten te verrassen met ingrediënten waarvan de meeste Nederlanders niet eens weten dat ze in ons eigen land zo gemakkelijk te vinden zijn. Deze chef uit de Elzas kwam naar Nederland vanwege zijn liefde voor een Gronings meisje, startte als jonge kok bij restaurant Les Quartre Saisons* van de vermaarde chef Jos Boomgaard in het Groningse Zuidlaren, verhuisde vervolgens naar de stad Groningen, waar hij een paar jaar kookte als chef bij restaurant Muller. In 1992 werd hij eigenaar, waarna in 1995 de Michelin ster viel. Tot op dit moment de enige Michelin ster in de stad Groningen. Zijn slogan luidt: ´Mijn
lamsoor, mijn zeekraal van het wad en mijn wilde cantharellen uit Drenthe, het zijn allemaal kwaliteiten die je niet kunt kopen, maar moet zien te vinden.‘˜

Een harmonieus smaakgeheugen.

Volgens Jean-Michel zit het geheim van een chef in zijn gevoel voor en kennis van smaken en geuren. Dat geheugen is zijn instrument, wanneer je die harmonie respecteert, wordt koken eigenlijk bijzonder eenvoudig. Hij benadrukt dat je alleen goed kunt koken als je emotioneel goed in je vel zit, pas dan kun je presteren, het moet voortkomen uit je diepste ik, de mensen die alleen maar komen vanwege de Michelin ster mogen van mij zo weer rechtsomkeert maken, zij weten niets van de ziel waar je mee werkt, ik wil mijn ambacht uitvoeren voor mensen die ervan willen en kunnen genieten. Jean-Michel besluit: ´Ik ben volmaakt gelukkig achter mijn fornuis en als ik sterf hoop ik dat het achter datzelfde fornuis zal gebeuren.‘˜ Deze zà©à©r authentieke chef kookt voor ons een drietal gerechten, waarin hij de olijfoliën van Valderrama en de cressen van Koppert Cress op een natuurlijke wijze verwerkt. Een extra aantrekkelijkheid bestaat uit het feit, dat deze gerechten van Jean-Michel ook voor amateur/hobby koks goed te verwezenlijken zijn.

Wilt u zich abonneren op de RSS van ReceptenvanTopchefs.nl volg dan deze link: http://www.receptenvantopchefs.nl/rss.php

Wilt u ons foto- en filmmateriaal gebruiken bezoek dan onze site www.receptenvantopchefs

Eet smakelijk!