(Persbericht) Inzet experts zorgt voor extra verbreding kennisoverdracht

Hilversum, 14 maart 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, breidt trainingsaanbod uit met de inzet van bekende guru‘˜s. Xebia heeft kennisdeling hoog op de agenda staan en door middel van deze trainingen laat het bedrijf dit in de praktijk zien. Het doel van de trainingen is om kennis over te dragen en de dienstverlening naar klanten uit te breiden. Xebia heeft al vier guru‘˜s aan zich weten te binden, namelijk James Coplien, Alistair Cockburn, Robert C. Martin en David Anderson.
à¢â‚¬Å“Ik ben er trots op dat de groeiende aanwezigheid van Xebia op de markt zich mede vertaalt in de relaties die wij aangaan met experts op specifieke vakgebieden. Het heeft uitstraling en geeft vertrouwen naar onze relaties toeà¢â‚¬, zegt Hans Lindhout, Manager Education bij Xebia. à¢â‚¬Å“Door samen te werken met deze experts kan Xebia de kwaliteit en kennis vergroten en dat leidt tot succesvolle trajecten met en bij onze klanten. Dit is ook de behoefte die wij in de markt signaleren en de belangrijkste drijfveer van Xebia Education. De samenwerking met deze vier guru‘˜s is nog maar het begin. Wij zijn volop bezig om verdere samenwerkingen vorm te geven.à¢â‚¬

Trainingen
Alistair Cockburn geeft een masterclass Advanced Agile Development op 29 & 30 maart. Hij werd eerder uitgeroepen tot een van de ´All-Time Top 150 i-Technology Heroes‘˜. De masterclass Clean Code: Agile Software Craftsmanship, op 18 & 19 april, wordt gegeven door Robert C. Martin, ook wel ´Uncle Bob‘˜ genoemd. Deze cursus is bedoeld voor Java-ontwikkelaars die een positieve bijdrage willen leveren aan een bedrijf of team door het schrijven van betere code. James Coplien geeft op 26 & 27 april een tweedaagse training Lean Architecture, waarin hij zal demonstreren hoe ´Lean-thinking‘˜ kan helpen bij het creëren, van software-ontwerp tot een flexibel en doelgericht platform. Hierin zal ook de actuele Bol.com business case worden behandeld. Tot slot geeft David Anderson, de bedenker van Kanban, op 23 & 24 juni een cursus over zijn nieuwe benadering van software-ontwikkeling. Meer informatie, het actuele aanbod en het aanmeldformulier is te vinden op http://www.xebia.com/training.
---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]