Fair Trade Lebanon (FTL) is geboren uit de goede wil van een paar Libanese om het leven van de meest kansarme mensen op het platteland van Libanon te veranderen.
Nadat zij merkte dat er een potentieel lag in de landbouw, met haar kleine aantal arbeiders, kozen ze voor Fair Trade als een middel om de export kansen voor kleine boeren en de voedselverwerkende coà¶peraties te vergroten.
Libanese dorpen bezitten een overvloed van culinaire schatten die zouden kunnen verdwijnen in de loop der tijden. Als gevolg van oorlog, maar ook door ontvolking van het platteland, kunnen recepten en de gastronomische tradities verloren gaan. Door de economische situatie verlaten veel mensen, vooral jongeren, hun geboorteplaatsen en land.
Maar als ze er in zouden geloven, dan kunnen ze dit unieke land weer laten herleven.

Fair Trade Lebanon is een NGO die als doel heeft het beste uit elke regio en elke vaardigheid te halen om dit te delen met al onze sociaal betrokken consumenten over de hele wereld. Naast het vinden van regionale producenten en coà¶peraties, voert Fair Trade Lebanon strenge controles uit op de kwaliteit, bied toegang tot veiliger apparatuur en zorgt voor een aanwezigheid op de internationale markten.
Fair Trade Lebanon is gericht op het bestrijden van de werkloosheid en de wanhoop. Door een levensvatbaar en duurzaam economische model aan bieden aan boeren en coà¶peraties, van vrouwen, verspreid over heel Libanon. Vandaar dat zij de kleine producenten aanmoedigt om zich te ontwikkelen en hun bedrijven sterker te maken.
FTL is de hoofdrolspeler van Fair Trade in Libanon, en is zeer trots om een grote verscheidenheid aan authentieke Libanese producten, waar aan geen conserveringsmiddelen of kunstmatige zijn toegevoegd te kunnen leveren.
Ons merk,à¢â‚¬Å“Terroirs du Libanà¢â‚¬, bestaat uit 52 producten en vertegenwoordigen het gevoel van de Middellandse Zee, een identiteit die zich openbaart in de traditionele en unieke recepten van: vruchten op siroop, sinaasappelbloesem- en rozenwater, melasse, siroop, olijfolie en nog veel meer.

Mike van Londen is een man die de realiteit van ons land begrijpt. In een gesprek waarin hij ons zijn samenwerking en ondersteuning aanbood. Vertelde hij het volgende verhaal; "Sinds 2000, reis ik vaak naar Libanon en ben verliefd geworden op dit land, de natuur, de mensen en de cultuur. Ik zag hoe meedogenloos de Libanese zijn in de wederopbouw van hun leven en hun land. Al jaren ben ik getuige van het harde leven van een boer, mijn schoonvader. Hij werkt heel hard om ervoor te zorgen dat hij een rijke oogst heeft, maar helaas wordt hij ieder jaar weer geconfronteerd met de oneerlijke regionale concurrentie. Daarom heb ik besloten om iets te doen voor de kansarmen in Libanon. Na lang en grondig onderzoek, heb ik gekozen voor Fair Trade Lebanon. Een organisatie waaraan ik mijn onverdeelde aandacht wil schenken. Ik ben ervan overtuigd dat Fair Trade het middel is dat de Libanese landbouw de steun zal geven die zij nodig heeft om de boeren en producenten een fatsoenlijk leven te geven."

Daarom hebben wij bij Fair Trade Lebanon besloten om met Mike onze krachten te bundelen om de Nederlandse markt te betreden en de kwaliteit van de "Terroirs du Liban" producten te distribueren.

Nadere informatie, Fair Trade Lebanon: Mike van Londen: 06-48490297,
[email protected], www.fairtradelebanon.nl, www.bloggingfairtradelebanon.blogspot.com