Persbericht

Golfbanen komen in allerlei soorten en maten voor. Een golfbaan bestaat uit een serie holes die op hun beurt bestaan uit een afslagplaats, 'de tee', een fairway en de 'putting green' waar men de golfbal moet zien te putten in de hole. Bij de meeste golfbanen is het zo dat er achttien holes liggen, waar een aantal slagen voor staan. Er zijn echter ook banen met maar negen holes. Om een volledige wedstrijd mogelijk te maken, zal dan het traject dubbel afgelegd moeten worden. De laatste jaren heeft de golfsport een enorm, wereldwijd aanzien gekregen en wordt de sport overal beoefend. De golfbanen schoten als paddenstoelen uit de lucht.

Golfbanen overal ter wereld: zeer gevarieerd
Er zijn verschillende soorten golfbanen. Afhankelijk van het landschap en de plaatsing van de holes kan de moeilijkheidsgraad erg per baan verschillen. De standaardbaan met achttien holes geeft de golfer echter 72 slagen om de course te voltooien. Lukt dit, dan zal de golfer onder Par spelen. Als de golfer hier niet in slaagt, dan zal dat boven Par zijn. De professionele golfers spelen allemaal regelmatig onder Par. Ook voor amateurs geldt echter dat - als ze een goede dag hebben - ze op Par of eronder kunnen spelen. De kwaliteit van de spelers hangt vaak nauw samen met de obstakels die op de golfbanen geplaatst zijn. Daarnaast speelt het weer een belangrijke rol.

Op de golfbaan
Het eerste gedeelte van de golfbaan bestaat uit de tee-box. Dit is de afslagplaats, waar de golfers de bal op de tee neerleggen om zover en zo precies mogelijk de golfbal te slaan. Het gras is relatief kort om een goede afslag mogelijk te maken. Daarna ligt de bal - als het goed is - op de fairway, of in het geval van Par-3 holes meteen al op de putting green. Dit is de lange baan die de bal naar de putting green 'begeleidt'. Het is de bedoeling zo gunstig mogelijk op de fairway te slaan zodat de bal vervolgens eenvoudig op de putting green kan worden gespeeld. Er zijn allerlei obstakels die er onderweg voor kunnen zorgen dat de bal niet lekker op de fairway ligt. Zo is het gras buiten de fairway hoger en kunnen er zandbanken liggen. Sommige golfbanen hebben ook nog kleine slootjes of waterbassins die dienen als extra moeilijkheidsgraad. Zodra de bal op de putting green ligt is het noodzaak om snel te putten.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform