Zondag 22 november was het zover, de allereerste ronde van Holland‘˜s Best Make-up Artist met het thema: DRAMATIC LOOK. De rode loper werd uitgerold en het was tijd om de allereerste visagiewedstrijd, die wordt opgenomen, te starten!

Tussen half 9 en kwart voor 10 druppelden de 10 getalenteerde visagisten een voor een binnen. De ene nerveus en de ander opvallend stil. Wachten, wachten, wachten, dat is het kernwoord bij opnames. Dat was nu ook het geval. Sommige visagisten werden geïnterviewd en zaten iets wat onwennig voor de camera. Na de interviews was het tijd voor de matching van de visagisten en modellen. Welke visagist wordt aan welk model gekoppeld? Na de matching was het zover, de wedstrijd kon beginnen.

De juryleden werden voorgesteld en er klonk luid geklap. Roberto Dresia, Imke Emons en Mascha van beautygloss.nl hadden de moeilijke taak om bij de eerste ronde de visagisten te beoordelen. 1.5 uur hadden ze de tijd en die tijd hadden sommige ook hard nodig. Bij bijna alle visagisten was de spanning van hun gezicht af te lezen. In het begin hadden de juryleden er niet veel vertrouwen in, de techniek was niet goed en met de hygiëne hielden de meeste geen tot weinig rekening. Gelukkig verbeterde dit zich snel en hadden de juryleden het zelfs over een aantal talentjesà¢â‚¬¦

Na 1.5 uur klonk de stem van de presentatrice.. ´Nog 5 minuten, nog 1 minuut, nog 10 seconden, nog 9,8,7,6,5à¢â‚¬¦.. TIJD ZIT EROP! Alle spullen neer!‘˜ Zenuwachting keek iedereen om zich heen, hoe waren de andere creaties en wie zou er vandaag afvallen?

Toen de juryleden aan het discussiëren waren, werden de modellen op de foto gezet door fotografe Larysa Dodz. Op de foto werd pas goed duidelijk hoe de creaties eruit zagen. Stuk voor stuk hadden ze wat. Daarna was het tijd voor het jurycommentaar. De meeste visagisten werd verteld wat ze goed deden en wat verbeterpuntjes zijn. Nadat alle visagisten aan de beurt waren geweest werd de dagwinnaar bekend gemaakt.. à¢â‚¬Å“Diegene die het thema Dramatic Look het beste heeft vormgegeven en dus de dagwinnaar van vandaag is: JACQUELINE BOERTIEN!à¢â‚¬

Helaas waren er naast de winnaars ook verliezers. De verliezers waren boos en verontwaardigd en de winnaars juichte en omhelsden elkaar. Ik wil de volgende feliciteren met het behalen van de volgende ronde op zondag 29 november aanstaande:

Jacqueline Boertien, Sanne Bleeker, Whitney Dubbeldam, Nancy de Rijke, Joyce Storm en Jimmy Wartono!

Aanstaande zondag zullen zij de strijd weer met elkaar aangaan. Deze keer zullen zij te maken hebben met een heel ander thema.. Dit thema zal zijn: Colour Splash! Vanaf eind volgende week zal de eerste aflevering te zien zijn op: www.styletoday.nl en www.visagie.nl. Vergeet niet te kijken!

Holland‘˜s Best Make-up Artist wordt mede mogelijk gemaakt door: Bourjois, Remington, ProSet, Sans Soucis, Make-up Studio, Back-Stage, Styletoday.nl, Koggenschip Vakbladen, Anbos, Vanilia en opleidingsinstituut BEAUTYPARTNER.