Op woensdag 18 mei 2005  viert stichting De Opkikker haar 10 jarige bestaan in 7 van de 9 ziekenhuizen waar een samenwerkingsverband mee bestaat te weten het AMC en VU te Amsterdam, het Radboudziekenhuis te Nijmegen, het Juliana kinderziekenhuis te Den Haag, het MCA te Alkmaar, het AZM te Maastricht en het Flevoziekenhuis te Almere.  

Stichting De Opkikker is een organisatie die voornamelijk met vrijwilligers werkt en als doel heeft het organiseren van Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis. 

Aan deze viering werken een groot aantal bekende Nederlanders mee w.o. Erica Terpstra, Froukje de Both, Jim, Elly en Rikkert, Jan Smit e.v.a., samen met de ziekenhuizen, ambassadeurs van De Opkikker (ex Opkikkerkinderen) en kinderen die op 18 mei daadwerkelijk onder behandeling zijn op de diverse afdelingen van het ziekenhuis.  
 
Het aantal Opkikkerdagen is de afgelopen jaren gegroeid van 20 opkikkerdagen in 1996 naar ruim 200 in 2004. Duizenden relaties spannen zich dagelijks in om de gezinnen die afleiding kunnen gebruiken in de watten te leggen en even uit de dagelijkse, vaak harde realiteit, te halen. 
 
Kunstwerken maken 
 
De viering staat in het teken van creativiteit. Alle genoemde partijen spannen zich vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur onder het genot van hapjes en drankjes in om voor de ziekenhuizen een blijvend kunstwerk te maken wat achteraf aangeboden zal worden aan de ziekenhuizen. Ook de bekende Nederlanders laten zich van hun creatieve kant zien. 
 
Tevens zijn er een aantal mascottes aanwezig afkomstig van de pretparken in Nederland, zij gaan samen met de BN ers langs de kinderafdelingen om aardigheidjes uit te delen en afleiding te bieden. 
 
bron:Stichting de Opkikker

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular