Vandaag stapt de 100 miljoenste passagier aan boord van à©à©n van de vliegtuigen van de Britse vliegmaatschappij easyJet. In 1995 begonnen met twee vliegtuigen op twee routes en 424.000 passagiers in haar eerste jaar, is de maatschappij uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 100 toestellen, 203 routes op 61 grote vliegvelden en 27,4 miljoen passagiers in de afgelopen twaalf maanden.

Ongeveer 67% van de 100 miljoen passagiers van easyJet vlogen in de afgelopen drie jaren, wat mede het succes aangeeft van de overname van vliegmaatschappij GO. Het populairste vliegveld van easyJet blijkt nog steeds London Luton, waar 33 miljoen easyJet passagiers door de deuren gingen. Daarna volgt Stansted, met meer dan 24 miljoen passagiers.

Route Maastricht-Berlijn

In de afgelopen jaren vlogen ongeveer 10 miljoen passagiers met easyJet via Schiphol Amsterdam Airport. En op de nieuwe route van Maastricht naar Berlijn, die op 13 april jongstleden haar premià¨re beleefde, is vandaag de 30.000-ste boeking gemaakt. Van dit aantal is circa 70% vanaf Maastricht geboekt, het aantal boekingen vanaf Berlijn stijgt dagelijks.

In de laatste 9,5 jaar heeft easyJet een revolutie teweeggebracht in de vliegwereld. De introductie van het low cost reizen, een geheel nieuwe manier van boeken via internet en het dichterbij brengen van vliegen als vervoersoptie voor het grote publiek zijn daarvan de belangrijkste elementen.

Steeds vaker kiezen zakenreizigers en toeristen voor easyJet, vanwege de lage tarieven, de gunstig gelegen vliegvelden, flexibiliteit, betrouwbaarheid en het gemak van boeken.

Vanaf Nederland vliegt easyJet op de bestemmingen Berlijn, Belfast, Bristol, Londen (Gatwick, Stansted en Luton), Edinburgh, Glasgow, Liverpool en Genà¨ve.

bron:Broos

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular