Politie Haaglanden heeft in samenwerking met Politie Hollands - Midden 110 auto-inbraken in Zoetermeer en vier inbraken in woningen in de regio Hollands - Midden opgelost.

Op 27 juli hield de politie een 14-jarige inwoner uit Voorschoten en een 18-jarige inwoner uit Leiden aan tijdens een auto-inbraak in Zoetermeer. Uit onderzoek bleek dat de verdachten ook betrokken waren bij een groot aantal andere auto-inbraken die in het tweede kwartaal van 2005 in de wijk Meerzicht in Zoetermeer plaatsvonden en bij vier woning-inbraken in Hollands-Midden. In de maand augustus werden een 17-jarige inwoner uit Delft, een 18 jarige inwoner uit Noordwijkerhout en een 23-jarige inwoner uit Zoetermeer aangehouden vanwege betrokkenheid bij deze inbraken.

Een aantal van hen hebben de auto-inbraken en woninginbraken bekend. Gokschulden en drang naar geld waren een motief van de verdachten. Van de buit, die hoofdzakelijk uit radio-cd spelers bestond, is nagenoeg niets terug gevonden.

De verdachten zijn na hun aanhouding bij de rechter-commissaris voorgeleid en de meeste van hen zitten momenteel in voorlopige hechtenis.

bron:Politie Haaglanden