Tijdens de jaarwisseling richtte een groep jongeren een spoor van vernielingen aan in Geleen. De Politie Limburg Zuid stelde daarna een onderzoek in waarbij de afgelopen dagen in totaal 12 verdachten werden aangehouden. Een groep van 15 á 20 personen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar troffen zich in een woning in de wijk Haeselderveld in Geleen om daar de jaarwisseling te vieren. Kort na middernacht vertrok de groep via Oude Geleen naar de Rijksweg Zuid in de richting van Kluis en omgeving.

Op deze route pleegde personen uit die groep vernielingen aan auto’s, woningen en gebouwen. Ruiten, antennes en spiegels van auto’s moesten het ontgelden. Brievenbussen van woningen werden opgeblazen en van een woning werd met een steen een ruit ingegooid. Op de Zuidhof werd met een lawinepijl een telefooncel vernield en bij het Graaf Huijncollege werden zeven ruiten ingegooid.
Diezelfde nacht hield de politie op de Zuidhof zes verdachten aan die in verzekering werden gesteld. In het verloop van het verdere onderzoek werden nog eens zes verdachten aangehouden. Alle zijn inwoners van Geleen en zijn inmiddels verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en justitie zal  hen gezamenlijk aansprakelijk stellen voor de schade welke tussen de 10 en 15-duizend euro bedraagt.
 
bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular