Projecten en gemeenten kunnen zich nog tot 30 juni a.s. inschrijven voor Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment. Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) reikt deze belangrijke vrijwilligersprijzen uit op 16 december. De Complimenten worden in samenwerking met de Rabobank en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd om projecten en gemeenten te belonen voor hun inspanningen voor het vrijwilligerswerk en hen te stimuleren initiatiefrijk te blijven.

Het Nationale Compliment
Het Nationale Compliment is dé prijs voor inspirerende en opvallende vrijwilligers-projecten en bestaat uit een geldbedrag van respectievelijk 12.500 euro, 7.500 euro en 5.000 euro. Ook de overige 17 genomineerden gaan met 1000 euro naar huis. Met de prijs, die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt, belonen Vereniging NOV en de Rabobank het vrijwilligerswerk en stimuleren zij vrijwilligersorganisaties om initiatiefrijk te blijven.

Het GemeentenCompliment
Veel plaatselijke vrijwilligersprojecten worden gestart op initiatief van de bevolking. Maar erkenning, ondersteuning, netwerken en promotie vanuit de gemeente zijn nodig om deze initiatieven te kunnen voortzetten. Goed gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid
verdient een Compliment! Vereniging NOV reikt de prijs in 2006 voor de zesde keer uit, in samenwerking met het ministerie van VWS.

Inschrijven
Inschrijven voor de Complimenten kan tot 30 juni 2006. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Vereniging NOV, 030 750 90 95 of [email protected]. Digitaal inschrijven kan via www.nov.nl. De winnaars worden bekendgemaakt op 16 december 2006.

Vereniging NOV
Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland. De vereniging kent het veld door en door, behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland. De vereniging heeft 350 leden.

bron:NOV