De Politie Limburg Zuid heeft in een onderzoek naar vier misdrijven in totaal 13 minderjarige verdachten aangehouden en verhoord. In de periode van november 2004 tot en met januari 2005 vonden vier misdrijven plaats.

Het ging hierbij respectievelijk om een inbraak in een winkel aan de Groenstraat in Geleen, een poging inbraak bij een winkel aan de Markt in Sittard, een inbraak in een winkel aan de Raadhuisstraat in Sittard en een vernieling van een ruit van een winkel aan de Raadhuisstraat in Geleen.

Tijdens het ingestelde onderzoek kon de politie in mei 2005 al de eerste van de groep minderjarigen aanhouden. Eind vorige is de laatste verdachte van deze groep aanhouden. In totaal gaat het om 13 minderjarigen, die steeds in wisselende samenstelling de misdrijven pleegden. De leeftijden variëren van 14 tot en met 16 jaar. 11 jongeren wonen in Geleen, 1 woont in Bilzen (B) en 1 is woonachtig in Beek. Alle minderjarigen zijn inmiddels verhoord en weer naar huis gestuurd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich te zijner tijd mogen verantwoorden voor de kinderrechter.
 
bron:Politie Limburg-Zuid