Dinsdagochtend rond acht uur raakte een 14-jarig meisje ernstig gewond bij een aanrijding met een auto op de Beneluxbaan in Amstelveen . Het slachtoffertje werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

Rond acht uur 's ochtends werden alle hulpdiensten, inclusief traumateam naar de Beneluxbaan ter hoogte van de Saskia van Uylenburgweg gestuurd. Hier had een zware aanrijding plaatsgevonden. Op de onheilsplek zagen de hulpverleners dat alerte omstanders een meisje aan het reanimeren waren. Het slachtoffertje was blijkbaar door een personenauto op of nabij de voetgangersoversteekplaats van de tramhalte Kronenburg aangereden. De  35-jarige bestuurder van de betrokken auto werd voor het afleggen van een verklaring naar het politiebureau gebracht. Het meisje werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis vervoerd. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.
Dinsdagavond rond halfacht overleed het meisje aan de verwondingen die zij 's morgens had opgelopen bij de aanrijding.  De politie van Bureau Amstelveen-Noord zoekt getuigen van het ongeval. Zij worden dringend verzocht telefonisch contact op te nemen met het onderzoeksteam via:  0 9 0 0 -- 8 8 4 4
bron:Politie Amsterdam-Amstelland