Het Openbaar Ministerie heeft maandag tegen twee Hells Angels uit Limburg 15 jaar cel geëist wegens de moord op de 19-jarige Steven Chocolaad in mei 2003. Van diens stoffelijk overschot werden op 25 mei in het Julianakanaal een linkerarm en een linkerbeen aangetroffen en een dag later de romp en de rechteram.

De mogelijke oorzaak van de gewelddadige dood was een cocaïnetransport van bijna 300 kilo. In deze drugszaak zou ook het motief liggen voor de dood van drie leden van de Nomads. Daarvoor zijn vorig jaar 12 clubleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.
Voor de officier van justitie staat vast dat Chocolaad met voorbedachte rade om het leven is gebracht. Het slachtoffer was vastgebonden, gewurgd en aan stukken gesneden. Bij de hoogte van de straf hield de officier rekening met de gruwelijke manier waarop het slachtoffer aan zijn einde kwam.

"Daarnaast vind ik de manier waarop de verdachten zich vervolgens ontdaan hebben van het lichaam getuigen van z’on totale minachtig dat ook dat mag meespelen in het bepalen van de strafmaat", aldus de officier van justitie aan het slot van zijn requisitoir.
bron:OM