De bemanning van de videoauto van de politie Flevoland heeft donderdagavond een 40-jarige automobilist uit Bussum van de weg gehaald. De man werd op de IJmeerdijk in Almere geklokt op 188 km/h. Zij konden de Bussumer niet bijhouden, maar deze reed zich op de A-6 vast in het overige verkeer, zodat hij alsnog kon worden ingehaald. Op de IJmeerdijk is 80 kilometer per uur toegestaan. Het rijbewijs is ingevorderd.

Met de videoauto zijn donderdag op diverse wegen nog 6 andere snelheidsovertreders opgespoord, waaronder een 42-jarige automobilist uit Muiderberg, die op de Oostvaardersdijk 138 km/h reed waar 80 is toegestaan. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.
Verder hield het VerkeersTeam donderdag controles op de Spoordreef en de Vrijheidsdreef, waarbij 29 automobilisten werden bekeurd omdat zij de autogordel niet gebruikten en 3 vanwege het niet-handsfree bellen.

Op de Waterlandseweg werden 15 automobilisten met de lasergun betrapt op hoge snelheidsoverschrijdingen. Ook voor hen is een bekeuring uitgeschreven.
 
bron:Politie Flevoland