Naar het Openbaar Ministerie eerst nu bekend heeft gemaakt heet op maandag 24 oktober 2005 de politie Limburg-Noord een 39-jarige verdachte en een 45-jarige verdachte uit gemeente Venlo aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Beiden zijn beoefenaars van de schietsport. Zij hebben een verlof tot het voorhanden hebben van enkele vuurwapens voor de schietsport. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de regels die daarvoor gelden zijn overtreden.

Beiden worden verdacht van het overdragen van wapens/munitie, het zonder erkenning wapen en/of munitie vervaardigen, transformeren en het doen invoeren van wapens/munitie. De 39-jarige verdachte wordt ook verdacht van het voorhanden hebben van wapens/munitie.

In opdracht van de officier van justitie hebben op maandag 24 oktober 2005 onder leiding van de Rechter-Commissaris twee doorzoekingen plaatsgevonden in gemeente Venlo. Bij de doorzoekingen is een substantiële hoeveelheid van wapens, munitie en onderdelen daarvan in beslag genomen.

Beiden verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De 39-jarige verdachte is op 27 oktober 2005 geschorst uit de voorlopige hechtenis en de voorlopige hechtenis van de 45-jarige verdachte is op 1 november 2005 opgeheven.

bron:OM