De rechtbank Utrecht heeft de vader van de familie K. vrijgesproken van oplichting. Hij is wel veroordeeld voor poging tot brandstichting en verduistering van een huurauto. De man was met zijn gezin zijn huis in Zeist ontvlucht om aan de problemen te ontkomen. Hij werd met zijn gezin in Duitsland aangehouden na veel media aandacht.

Volgens de rechtbank is niet gebleken dat de man zich in strijd met de waarheid voordeed als een bonafide rijschoolhouder. Het feit dat hij in gebreke is gebleven de overeengekomen diensten te leveren, levert in dit geval nog geen oplichting op, naar het oordeel van de rechtbank. Door deze vrijspraak kunnen de vorderingen van het grote aantal benadeelde personen niet worden toegewezen.
Verdachte is wel veroordeeld voor de poging zijn huis tot ontploffing te brengen. Hierdoor is groot gevaar voor goederen en met name levensgevaar voor de bewoners van de belendende percelen ontstaan. Ook de verduistering van een huurauto is bewezen.
De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 21 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk. Hij dient zich tevens te houden aan de aanwijzingen van de reclassering, ook als dat inhoudt dat hij een behandeling zou moeten ondergaan.
Bron: Rechtbank Utrecht

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular