Persbericht

Vleuten, 12 augustus 2008

Internationale erkenning voor Utrechtse Singelloop

De Fortis Singelloop Utrecht wil uitgroeien tot à©à©n van de sterkste 10 kilometer hardloopwegwedstrijden ter wereld. Met het binnenhalen van de felbegeerde AIMS-status is daartoe een belangrijke stap gezet. De Association of International Marathon and Distance Races is een overkoepelend orgaan waarin ruim 250 topwedstrijden verdeeld over 80 landen zijn ondergebracht. In Nederland waren tot nu toe vijf wedstrijden aangesloten bij de AIMS. Dat zijn de Dam tot Dam loop (10 mijl) en de marathons van Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Enschede. De Fortis Singelloop Utrecht is de eerste Nederlandse 10km wedstrijd die erkenning van de AIMS in de wacht heeft weten te slepen.

Gerard Peek, de organisator die de oudste stratenloop van Nederland vorig jaar nieuw leven in blies: à¢â‚¬Å“Opvallend is dat het initiatief om toe te treden tot de AIMS niet vanuit ons, maar vanuit de AIMS zelf is gekomen. Ze hebben plannen om te komen tot een mondiaal circuit van 10km wegwedstrijden, een soort Golden League, en hebben het oog laten vallen op ons evenement. Belangrijke overwegingen daarbij zijn geweest de sterke organisatie, het snelle à©n mooie parkoers, de uitstekende bereikbaarheid en niet in de laatste plaats de rijke historie van het evenement. De eerste Utrechtsche Singelloop dateert van 1925à¢â‚¬. à¢â‚¬Å“De AIMS geeft geen cadeautjes wegà¢â‚¬, vervolgt Peek, à¢â‚¬Å“maar stelt hoge eisen aan de organisatie en het parkoers. Zo zal bijvoorbeeld begin september een lid van het AIMS bestuur vanuit Engeland worden ingevlogen om het parkoers officieel op te meten. Hij zal erop toezien dat de lengte van de Singelloop tot op 50cm nauwkeurig isà¢â‚¬.

De 58e Fortis Singelloop Utrecht wordt gehouden op zondag 28 september 2008.

Het supersnelle parkoers, met start en finish op de Catharijnesingel, voert de lopers over het Vredenburg, de Maliesingel, en de Maliebaan naar het Wilhelminapark. Via de Tolsteegsingel en het Ledig Erf  wordt de finish bereikt.

Winnaars en tijden 2007: Mark Tanui (KEN) 27.51 en Lornah Kiplagat (NED) 32.04. Meer info: www.fortissingellooputrecht.nl

Perscontact

Org. Fortis Singelloop Utrecht  Marloes Ruikes               Tel.  030 677 4850