In het weekend van 25 en 26 juni organiseert Biologisch Proef- en Leerbedrijf Droevendaal, onderdeel van Wageningen UR, haar jaarlijkse open dagen op het bedrijf aan de Kielekampsteeg 32 in Wageningen (gebouwnummer 114) van 10.00-16.00 uur. Iedereen is welkom op het bedrijf waar onderzoek wordt verricht en onderwijs wordt gegeven in de biologische landbouw en voeding.

De activiteiten van Droevendaal in dit weekend zijn onderdeel van de landelijke Open Dagen bij de Biologische Boer en Tuinder, die georganiseerd worden door Biologica.

Op Droevendaal worden rondleidingen verzorgd en vinden diverse onderzoekspresentaties plaats over biologische plantenteelt, dierhouderij en natuur. U kunt ook biologisch ijs, popcorn, friet en koffie proeven. Daarnaast is er veel aandacht voor het 20 jarig bestaan van Agro Eco (uit Bennekom), adviesbureau voor de biologische landbouw in binnen- en buitenland. In een expositie laat Agro Eco een variatie aan projecten over biologische producten zien, van biologische koffie en thee tot vis, eieren, noten en zuidvruchten. Op zaterdag is er om 14.00 uur een modeshow met kleding gemaakt van biologische katoen en barkcloth.

Naast onderzoek en onderwijs wordt op Droevendaal ook voorlichting gegeven aan een breed publiek. Zo is er de nieuw ingerichte voorlichtingsschuur, die op 19 mei officieel geopend is. In deze ruimte vindt u tastbare informatie die ook voor kinderen zeer begrijpelijk is.
Onlangs heeft Droevendaal voor kinderen ook het VoetenVoelVeld aangelegd. Op deze 26-meter lange `stormbaan' kunnen kinderen met blote voeten de natuur beleven via het thema: `Maak je voeten blij, maak je voeten vrij'.

Droevendaal is 50 ha groot, waarvan 32 ha als akkerbouwpercelen in gebruik zijn, de rest is permanent grasland. Droevendaal is gelegen aan de noordkant van Wageningen, in de ecologische verbindingszone tussen Eng en Binnenveld. Op Droevendaal is ruimte voor dieren en natuur. Zo zijn er pony's, ganzen, schapen en stieren aanwezig. Ook zijn er amfibieënpoelen, een boomgaard, een ooievaarsnest, natuurlijke kruidstroken, houtwallen en vlechtheggen. Droevendaal is in 2004 SKAL-gecertificeerd.

Droevendaal is onderdeel van een fietsroute langs biologische bedrijven in de regio, die door AgroEco is uitgezet. Meer informatie kunt u vinden op: www.droevendaal.wur.nl

bron:Landbouwuniversiteit Wageningen