Zo'n 250.000 kinderen kunnen op de 3VO-Straatspeeldag komende woensdag veilig buitenspelen. In heel Nederland zijn bijna 2.000 straten afgesloten. Ouders en kinderen willen de onveiligheid van de speelplaats of de route ernaartoe laten zien. 35 % van de deelnemers doet mee omdat zij hard rijden in de straat of de wijk als een probleem ervaren. Op enkele plaatsen is het feest, omdat de buurt door eerdere acties op de 3VO-straatspeeldag een 30 km-zone gekregen heeft. De tv-zender Nickelodeon zendt woensdagmiddag geen programma's uit om de actie de ondersteunen. 

Hardrijders in de wijk probleem 
In het woonerf, de 30 km-zone, of gewoon in de straat. Overal ervaren kinderen de gevolgen van te hard rijdende auto's als zij buiten willen spelen. In een aantal  buurten of straten brengen bewoners dit onder de aandacht tijdens de 3VO-Straatspeeldag.  
 
Gewoon het huis uitlopen en op straat spelen kunnen kinderen op steeds minder plaatsen. Omdat de stoep te smal is,  de straat in gebruik is door geparkeerde auto's, of er te hard gereden wordt.  De kinderen moeten naar een speelplaats, waarvoor ze vaak weer een drukke weg over moeten steken en begeleiding nodig hebben. 3VO vindt dat kinderen recht hebben op een veilige en veilig bereikbare speelplaats. 
Kaatsheuvel in actie voor veiliger verkeer 
In Kaatsheuvel komen kinderen van de wijk Pannehoef in actie voor veiliger verkeer bij de school Den Bussel. Die ligt aan een doorgaande weg waar te hard gereden wordt. Verkeersbrigadiers ontbreken. De kinderen steken over, terwijl zij een 'oversteeklied' zingen. Zij worden begeleid door de wethouder. De actie begint om 13:00 uur bij basisschool Den Bussel, Paulus Potterplein 42.  
 
bron:3VO

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular