Het Verkeershandhavingsteam van het politiekorps Flevoland heeft het afgelopen weekeinde bij alcoholcontroles 26 automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. Twee verdachten moesten meteen hun rijbewijs inleveren.

De controles vonden plaats in Lelystad (vrijdagnacht) en Almere Haven (zaterdagnacht). In Lelystad werden 14 automobilisten aangehouden, waarvan er 12 daadwerkelijk te veel hadden gedronken. Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam blies 775 ug/l (1,76 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bij de alcoholcontroles in Almere Haven werden zaterdagnacht 12 automobilisten aangehouden, waarvan er 11 daadwerkelijk onder invloed reden. Een 49-jarige automobilist uit Almere blies 1.060 ug/l (2,4 promille). Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 31-jarige automobilist uit Lelystad blies 630 ug/l (1,43 promille). Hij bleek geen rijbewijs te bezitten. Kort nadat de verdachte in vrijheid gesteld was, werd hij op de Westerdreef weer  als bestuurder van een auto aangetroffen. Hij bleek nog steeds onder invloed van alcohol te rijden (470 ug/l = 1,06 promille) en reed tevens in strijd met het aan hem opgelegde rijverbod.

De bemanning van de videosurveillanceauto heeft zaterdagavond op de A-6 bij Almere het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige automobilist uit Almere. Hij werd geklokt op 159 km/h, waar 70 km/h is toegestaan.
 
bron:Politie Flevoland