De Rechtbank Middelburg heeft 12 juli 2006 een vader veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor het opzettelijk beroven van het leven van zijn 4 maanden oude dochter. De rechtbank nam daarbij de conclusie van de deskundigen over dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was.

Hoewel verdachte te maken had met grote spanningen, laat dit onverlet dat verdachte zich volgens de rechtbank schuldig heeft gemaakt aan een zeer ernstig feit. Verdachte wist van zichzelf dat spanningen agressie in hem losmaakten en hij had hulp moeten zoeken zodat hij zichzelf in de hand had kunnen houden. Verdachte heeft echter de hem aangeboden hulpverlening afgewezen.

Door het Openbaar Ministerie was zeven jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging geëist. Mede omdat het wenselijk is om op niet al te lange termijn aan te vangen met de behandeling van de verdachte, heeft de rechtbank de verdachte tot een aanmerkelijk kortere gevangenisstraf veroordeeld.

De man doodde op 2 februari van dit jaar zijn vier maanden oude dochtertje. Hij verloor die dag zijn zelfbeheersing toen de baby bleef huilen. Toen het huilen niet ophield sloeg hij tegen het hoofd van de baby en drukte hij zijn dochtertje met haar gezicht in het dekbed.

Bron: Rechtbank Middelburg