Van donderdag 5 t/m zondag 8 mei  werkt ProRail aan het spoor tussen Rotterdam Centraal en Gouda. Daardoor is op dit traject geen treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in. Om de grootste groep reizigers op deze drukke route zo goed mogelijk van dienst te zijn rijden er extra Intercity's tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal via een omleidingsroute.
Treinreizigers kunnen in deze periode ook gebruik maken van tram, bus en metro van de RET. NS adviseert treinreizigers die in genoemde periode van plan zijn om tussen Rotterdam en Gouda (-Utrecht) te reizen, zich van tevoren goed te informeren. Zij dienen rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 60 minuten.

Vanaf donderdagochtend 5 mei t/m zondag 8 mei rijden er gà©à©n treinen tussen Rotterdam en Gouda v.v. Om de treinreizigers op dit traject zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft NS de volgende maatregelen genomen:
Er pendelen 2x per uur Intercity's tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal, via een omleidingsroute. Deze treinen stoppen onderweg alleen in Gouda. Reizigers naar/van Amersfoort - Groningen/Leeuwarden/Enschede moeten in Utrecht overstappen.
Er rijdt 4x per uur een snelbus Rotterdam Alexander - Gouda v.v.
Er rijdt 2x per uur een stopbus Rotterdam Alexander -  Capelle Schollevaar - Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda v.v.
Treinreizigers kunnen gebruik maken van de RET-metro tussen Rotterdam Centraal/Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander v.v.
Treinreizigers kunnen gebruik maken van RET-tram 4 en bus 49 tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord v.v.
De extra reistijd met de (langs Den Haag) omgeleide Intercity's tussen Rotterdam, Gouda en Utrecht bedraagt ruim een kwartier. Bij reizen waarbij (deels) gebruik gemaakt wordt van bus, tram of metro kan de extra reistijd oplopen tot 60 minuten.
Treinkaartjes zijn van 5 t/m 8 mei geldig in de NS-bussen en binnen het stadsvervoergebied van Rotterdam ook in bussen, trams en metro's van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET.
 
bron:NS