420 Kilo amfetamine aangetroffenOp woensdag 27 juli arresteerden rechercheurs van het bureau Opsporing van district Zuid in Amsterdam en Diemen zeven verdachten in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij handel in vuurwapens en verdovende middelen. In een woning in Diemen werd circa 420 kilo amfetamine aangetroffen met een waarde van ongeveer 4 miljoen euro. Amfetamine wordt onder andere gebruikt voor het maken van XTC. De straatwaarde van deze hoeveelheid amfetamine, indien bomgezet in XTC, wordt geschat op ruim 20 miljoen euro. Drie verdachten zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid.

Tijdens een lopend rechercheonderzoek naar mogelijke handel in vuurwapens en verdovende middelen stuitte het onderzoeksteam op enkele oude bekenden van de politie. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd het onderzoek in hun richting voortgezet, waarna het net steeds zich steeds verder sloot.

Afgelopen woensdag viel tenslotte het doek voor de zeven verdachten. Tijdens de doorzoekingen van vier woningen in Amsterdam, Diemen en in de kop van Noord-Holland, trof het team circa 420 kilo amfetamine aan. Naast de drugs werden enkele tienduizenden euro's en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Ook een luxe personenauto en een bestelbusje werden geconfisqueerd. In de woning in Amsterdam bleken allerlei hulpmiddelen en benodigdheden aanwezig voor het verwerken van de drug. Hier werden tientallen liters chemicaliën aangetroffen die door een team specialisten zijn afgevoerd. De verdovende middelen en de hulpmiddelen zijn onder strenge bewaking en toeziend oog van de politie vernietigd.

Bron: Politie Amsterdam-AmstellandComments are closed.
%d bloggers liken dit: