Van hippie tot hanekam, van mini-rok tot mobieltje, van nozems tot navelpiercing, van petticoat tot punker, van vetkuif tot veejay... Hoe was het om jong te zijn in Zeeland in de periode 1955 - 2005? En wat is daar van bewaard gebleven? Vijftig jaar Zeeuwse jeugd- en jongerencultuur is te zien, te horen, te lezen en te beleven met een gevarieerd activiteitenprogramma, waarvan het startschot klinkt op woensdag 6 juli a.s.

Initiatiefnemers SCOOP Zeeland, Zeeuwse Bibliotheek en Zeeuws Archief kijken vijftig jaar na het ontstaan van de popmuziek terug naar een halve eeuw moderne geschiedenis en vooral naar de invloed daarvan op Zeeuwse jongeren.
Dankzij subsidies van de Provincie Zeeland, het VSB-fonds en het Prins Bernhardfonds, kon een programma worden samengesteld dat een tijdsbeeld geeft aan de hand van thema's als wonen in Zeeland, vrije tijd, mode, onderwijs en werk. Een reis door 50 jaar popmuziek vertolkt door een live-band, verschillende tentoonstellingen, een boek, radio- en televisie-programma's en diverse muziekfilms laten Zeeland de pop- en jeugdcultuur van toen en nu beleven.

bron:Zeeuws Archief