Zondag 26 maart 2006 wordt in sporthal de Kwel in Cuijk gestreden om de nationale titel powerlifter of powerliftster van 2006.Voorzitter Clemens Binkhorst van de Cuijkse stichting Friends of Powersports foundation meldt vol trots dat ruim 50 toppers uit Nederland zich inmiddels hebben opgegeven om deel te nemen aan dit kampioenschap. Een enorm groot spelersveld, boven verwachting wat zal resulteren in ruim 8 uur topsport op één dag op één locatie. Tijdens het NK in Cuijk kunnen een aantal sporters zich kwalificeren voor deelname aan het Europees Kampioenschap. De prestatiedrang is dus hoog. Er zullen de nodige records gaan sneuvelen.
De Cuijkse meervoudig wereldkampioene bankdrukken en tevens ambassadrice van de stichting Ielja Strik, zal alles op alles zetten om een nieuw wereldrecord neer te zetten.
Kaarten, voor slechts 3 euro zijn nu al verkrijgbaar bij de ingang van de sporthal of via de bestuursleden van de stichting. In de pauzes zullen demonstraties worden gegeven van het Laco Body Jam team en enkele leden van de para olympische powerlift ploeg.
De prijsuitreiking zal muzikaal omlijst worden door muziekgezelschap Chapeau. Het geheel is in een galasetting neergezet waarbij de sporters met muziek en geluid het podium op en af zullen gaan. Kortom het is absoluut de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De sporthal is open voor publiek vanaf 09.30 uur. Wedstrijdgegevens en meer informatie vind u op de site van stichting Friends of Powersports Foundation, www.fpfc.nl.
bron:FPF