Op 7 februari wordt voor de derde keer de Europese dag voor Veilig Internet gehouden. Op deze dag wordt in meer dan 30 landen aandacht gevraagd voor veilig internetten. Op Europees niveau is er een 'Blogathon'. In Den Haag geven jongeren les aan minister Brinkhorst, zodat ook hij voortan voortaan volwassen sites kan vinden.

Kinderen weten vaak meer van internet dan hun opvoeders. Ze hebben echter nog steeds begeleiding nodig om te leren omgaan met de minder leuke kanten van internet. Op Veilig Internet Dag worden daarom de traditionele opvoedrollen omgedraaid: door het hele land spijkeren kinderen hun opvoeders bij over hun activiteiten op internet. Scholen kunnen op deze site een handleiding voor leerlingen downloaden, ontwikkeld door Mijn Kind Online. Hierin lezen leerlingen hoe ze de les aan volwassenen kunnen vormgeven.
Op het Haags Montessori Lyceum geven leerlingen les aan Minister Brinkhorst. Na afloop lanceert hij ‘Digibewust’, een gezamenlijke voorlichtingscampagne van het Ministerie van Economische Zaken, KPN, Microsoft en TPG Post. De campagne wil consumenten bewust maken van de mogelijke risico’s van de digitale wereld. Op de website www.digibewust.nl kunnen ze vanaf 7 februari terecht voor informatie en vragen over veilig internet- en pc-gebruik.
Ook in andere plaatsen geven jongeren internetles. Zo krijgt de staf van het onder jongeren populaire Habbohotel les van Habbo’s. Kinderen in Breda geven les aan een team van de Digitale Recherche. En in Alkmaar geven jongeren les op hun voormalige basisschool, onder begeleiding van de Kinderconsument. 
bron:Waarschuwingsdienst