Meer dan 7000 fietsers verschijnen zondag 20 augustus aan de start voor de 9e editie van de Ride for the Roses. Dit fietsevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding wordt in ons land georganiseerd naar voorbeeld van het gelijknamige initiatief van ex-kankerpatiënt en tourwinnaar Lance Armstrong. Onder de deelnemers zijn vele oud-wielrenners en andere prominenten zoals Gerrit Solleveld, Peter Post, Frits Barend, Andre Vreugdenhil, Henk Angenent, Herbert Dijkstra, Theo de Rooij. Dit jaar wordt er gefietst in Utrecht en omgeving.

Alle 7000 deelnemers starten zondag bij de Utrechtse Jaarbeurs. Er zijn vier mogelijkheden: de cycletour; een afstand van 100 km, tourtochten van 50 km en 25 km en er is een speciale tocht voor de kinderen: de Kidstour. De afstanden zijn verschillend maar de inzet van de deelnemers is hetzelfde: zoveel mogelijk geld inzamelen om de strijd tegen kanker te steunen. De Ride for the Roses kent een indrukwekkend peloton van bijzonder betrokken deelnemers. Ieder heeft een persoonlijke reden om mee te fietsen. De Ride for the Roses is geen wedstrijd , maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. Deze roos staat symbool voor waarden in het leven als hoop en medemenselijkheid.

Meer mensen de strijd tegen kanker laten winnen. Dat is de missie van KWF Kankerbestrijding. We maken die ambitie waar door honderden toegewijde artsen en topwetenschappers te steunen bij hun onderzoek naar kanker. Patiënten, hun dierbaren en medici voorzien we van de informatie die ze nodig hebben om de juiste keuzes te maken. En iedereen - van jong tot oud - maken we elke dag bewust van de risico's op kanker. Iedereen kan helpen bij het bestrijden van de ziekte. Daarom moedigen we alle Nederlanders aan om vrijwilliger of donateur te worden. Dat is hard nodig. Want alleen dankzij hun inzet en giften kunnen we vooroplopen in de strijd. En deze in ons voordeel beslissen. Met het oog op een betere toekomst: minder kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven.

De Ride for the Roses gaat om 10.00 uur van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie over de routes en de achtergrond van de Ride for the Roses kunt u terecht op de website van de Ride for the Roses: www.ridefortheroses.nl.

bron:KWF