700.000 bezoekers waren vandaag getuige van de Red Bull Air Race in Rotterdam. Met de Erasmusbrug als middelpunt streden de negen beste piloten ter wereld om de winst. Voormalig Top Gun piloot Mike Mangold (USA) bleek na twee rondes de onbetwiste winnaar met een totaaltijd van 3.05.78. Hij bleef ruim acht seconden voor op Duitser Klaus Schrodt. Hongaar Peter Besenyei, winnaar van de eerste Red Bull Air Race in de World Series 2005 enkele weken geleden in Abu Dhabi, werd derde op ruim een seconde achter Schrodt. Nederlander Frank Versteegh eindigde als achtste.

Mangold, de 50-jarige piloot uit Californië slaagde erin al zijn races foutloos af te leggen. 'Ik kon snel starten onder de brug door en was in staat een ideale lijn te vinden. Ik ben vooral blij met mijn laatste run waarbij ik zelfs 11G heb getrokken. Ik kon de vibe van het publiek in het vliegtuig voelen!'

Over de Red Bull Air Race World Series 2005
De Red Bull Air Race is een adembenemende race in de lucht, waarin de 9 beste piloten ter wereld een parcours afleggen tussen verschillende obstakels terwijl ze verplichte acrobatische figuren vliegen. De piloot die het parcous het snelst aflegt en daarbij het minst aantal strafpunten krijgt, wint. Na zeven races is een prijzenpot van 500.000 dollar te verdelen.

De volgende race in de Red Bull Air Race World Series vindt plaats in Zeltweg, Oostenrijk op 25 juni.

bron:Red Bull

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular