Een 77-jarige vrouw uit Roermond is donderdag 9 juni 2005 kort na middernacht (00.12 uur) op de Rijksweg in het centrum van Geleen door een nog onbekende man op een brute manier van haar auto beroofd.

De vrouw was in Geleen op familiebezoek geweest en was voornemens om via de Rijksweg naar Sittard te rijden. Ze moest stoppen voor een verkeerslicht in het centrum van Geleen. Toen ze stilstond werd het portier van haar auto opengetrokken door een onbekende man. Deze schreeuwde haar toe dat ze uit de auto moest komen. De hevig geschrokken vrouw klampte zich aan het stuur vast en begon te schreeuwen. Ze had de autogordel om. Deze werd door de man losgemaakt. Vervolgens werd de vrouw beetgepakt aan haar schouder en aan de haren en met grof geweld uit de auto getrokken en tegen het wegdek gegooid. Daarbij liep ze diverse kneuzingen en schaafwonden op. De overvaller stapte vervolgens in de auto en reed daarmee hard weg. Het betreft een personenauto van het merk Hyundai, type Atos, grijs van kleur met het kenteken 58-LB-HJ.

De bejaarde vrouw werd door buurtbewoners die op het geschreeuw afkwamen, geholpen. Zij belden ook de politie.

Het slachtoffer omschrijft de dader als een man in de leeftijd van 30 tot 35 jaar oud met bruin krullend haar. De man droeg een bruin lederen jas.

Ten tijde van het gebeuren passeerde een personenauto, vermoedelijk een donkerblauwe Peugeot 205 met vrij veel deuken, de plek des onheils. Vermoedelijk hebben de inzittenden van deze auto iets gezien en zijn ze getuige geweest van deze overval. De politie is op zoek naar deze getuigen 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Limburg-Zuid