86 ingevorderde rijbewijzen in 6 maandenFlevoland 26-07-2005 - Het verkeershandhavingsteam van Politie Flevoland heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar met de lasergun 1964 verkeersdeelnemers betrapt op snelheidsovertredingen, waarvan de meesten met een overschrijding van tussen de 30 en 50 km/h. Hiervan werd bij 65 verkeersdeelnemers het rijbewijs ingevorderd omdat de snelheidslimiet met meer dan 50 km/h werd overschreden.

In hetzelfde tijdvak werden 209 verkeersdeelnemers aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Hierbij werden 21 rijbewijzen ingevorderd.Ruim 3.000 automobilisten of hun passagiers kregen in het eerste halfjaar een bekeuring wegens het niet dragen van de autogordel. Vooral binnen de bebouwde kom van Almere, Lelystad en Urk is het naleven van de gordeldraagplicht nog lang geen algemeen gebruik.

Na de start van de gordelcampagne in Dronten nam hier het aantal gordel-overtredingen af. Toch treft het VerkeersTeam ook hier bij elke controle nog te veel automobilisten en auto-passagiers aan, die de autogordel niet gebruiken.

Bron: Politie FlevolandComments are closed.
%d bloggers liken dit: