De A28 tussen 't Harde en Wezep is maandagavond (29/8) urenlang afgesloten nadat een tankwagen op de rijbaan richting Zwolle, omstreeks 18.15 uur, tegen een op de vluchtstrook stil staande vrachtauto botste, daarna schaarde en in de middenberm in brand vloog. De tankwagen was geladen met 7.000 liter benzine en 12.000 liter dieselolie. Doordat de tankwagen bij de botsing openscheurde en brandstof er uit liep, laaiden de vlammen metershoog op.

De brandweerkorpsen van Elburg, Oldebroek, Ermelo en het nabijgelegen ASK-Schietkamp in 't Harde slaagden er in om in korte tijd het vuur met schuim te blussen. Om explosiegevaar te voorkomen werd de tankwagen urenlang gekoeld voordat de rest van de aanwezige brandstoffen konden worden overgepompt in een andere tankwagen.

Pas daarna kon de uitgebrande tankwagen en de zwaar beschadigde vrachtwagen worden geborgen.
De vervuilde grond in de middenberm en de rechterberm moest worden afgegraven en vervangen. Het vervuilde asfalt van de rijbaan in de richting Zwolle moest worden vervangen. Derhalve bleef deze rijbaan tot ver in de dinsdagmorgen (naar verwachting 10.30 uur) gestremd.  De rijbaan in de richting Amersfoort werd rond middernacht weer vrij gegeven.
Het treinverkeer werd tussen 18.15 uur en 19.30  uur stil gelegd.

De chauffeur van de tankwagen een 41 jarige man uit 't Harde liep licht letsel op en werd naar het ziekenhuis vervoerd. De chauffeur van de stilstaande Duitse vrachtwagen, geladen met hout, een 35 jarige man uit Osnabrà¼ck, zat op het moment van de botsing in zijn cabine en kwam met de schrik vrij. 
 
bron:Politie Noord en Oost Gelderland