De rechercheur van de regionale recherche van de politie IJsselland die dinsdag 4 oktober 2005 is aangehouden, is op 26 oktober overleden tengevolge van zelfdoding.

De 51-jarige Zwollenaar zat vast in de penitentiaire inrichting in Ter Apel. Hij is op 25 oktober 's morgens rond half elf aangetroffen in zijn cel en bleek geprobeerd te hebben zichzelf van het leven te beroven. Meteen is er gereanimeerd en is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Zijn toestand was kritiek; in de loop van de nacht is hij overleden.

Op last van de officier van justitie in Groningen wordt een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van zijn overlijden. Dat onderzoek wordt verricht door de Rijksrecherche te Den Haag in samenwerking met het Bureau Interne Veiligheid van de regiopolitie Friesland.

De rechercheur werd ervan verdacht tussen juli 2004 en oktober 2005 enkele keren een gebruikershoeveelheid cocaïne te hebben verstrekt. Ook zou hij in dienstbetrekking een in beslag genomen SIM-kaart verduisterd hebben. Verder werd de man verdacht van een poging tot zware mishandeling. Door het overlijden van de verdachte zal de strafzaak worden geseponeerd.

bron:OM