De politie verdenkt een 17-jarige jongen uit Swifterbant van brandstichting met gevaar voor personen. De 17-jarige heeft inmiddels tegenover de politie bekend dat hij op 27 februari in het buurthuis van Swifterbant brand gesticht heeft. In het buurthuis was toen een tiental mensen aanwezig.

Op die carnavalsavond kreeg de politie een brandmelding. Omstanders hadden de brand die bij de voordeur ontstaan was, inmiddels al geblust. Omdat de politie brandstichting vermoedde, stelde zij meteen ter plaatse een onderzoek in. Agenten hoorden onder andere getuigen.
Vervolgen
Het onderzoek wees in de richting van een 17-jarige jongen uit Swifterbant. Deze werd dezelfde avond nog in zijn woning aangehouden. Een andere jongen van 14 jaar werd de volgende dag aangehouden, maar hij bleek later niets met de zaak te maken te hebben. De 17-jarige heeft inmiddels tegenover de politie de brandstichting bekend. Vermoedelijke reden was “uit impuls”. Ook vertelde hij de politie dat hij eerder al in het buurthuis brand gesticht had. Daarnaast bekende hij straatmeubilair in het dorp vernield te hebben. Vrijdag 3 maart moest hij voorkomen bij de Rechter-commissaris. Deze heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst. Dit betekent dat Justitie hem wel gaat vervolgen, maar dat hij tot die tijd niet meer vast hoeft te zitten.
 
bron:Politie Flevoland